Barcelona

Ramon Espadaler considera que la pregunta és inclusiva però no revela què votarà Unió

RedaccióActualitzat

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, i el president del consell nacional d'UDC, Ramon Espadaler, han comparegut conjuntament per mostrar la seva satisfacció per haver concretat la data i la pregunta de la consulta.

Ramon Espadaler ha qualificat la pregunta de "clara i inclusiva", però no ha revelat què votarà Unió Democràtica. El dirigent democratacristià ha explicat: "Avui es tractava de superar aquest escull, i aquest pas no ha fracassat. Ja ho anirem definint tot pas a pas". El també conseller d'Interior ha assenyalat que l'acord de la pregunta evidencia que els termes "inclusiu i claredat" no són conceptes antagònics. Segons Espadaler, s'hi poden sentir "còmodament" representades totes les opcions, fins i tot les no independentistes.

El president del consell nacional d'UDC ha dit que aquest dijous "donem sortida a un anhel molt majoritari del poble de Catalunya de poder-se expressar democràticament a les urnes sobre el futur del nostre país". El dirigent d'Unió ha destacat el fet que els catalans tinguin l'oportunitat de pronunciar-se en una consulta".

Des de CDC, Jordi Turull ha assegurat que és un acord històric: "Estem escrivint la història de Catalunya. Demanem a tots els ciutadans que se'n sentin actors i que visquin amb orgull i satisfacció aquest moment". El president del grup de CiU al Parlament ha afegit: "El 9 de novembre del 2014 ha de ser un esclat de democràcia, de llibertat i de Catalunya". Segons Turull: "Hem callat molt. Volíem fer-ho bé perquè fos possible. I s'ha fet bé i serà possible".

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut