L'Hospitalet de Llobregat

Rajoy: "No ens podem posar d'acord per violar la llei conjuntament"

El president del govern espanyol ha tornat a assegurar que no hi haurà referèndum a Catalunya, perquè "no ho permet la nostra Constitució ni cap altra constitució escrita"

RedaccióActualitzat

Rajoy ha clausurat aquest diumenge el catorzè Congrés del Partit Popular Català, que s'ha fet aquest cap de setmana a l'Hospitalet de Llobregat. L'ha precedit Xavier García Albiol, en la seva primera intervenció com a nou president del partit.

García Albiol ha reivindicat la seva etapa d'alcalde de Badalona i s'ha ofert a ser l'alcalde de "la Catalunya oblidada".

Mariano Rajoy ha reiterat que defensarà la sobirania nacional i l'estat de dret davant del desafiament dels independentistes.

Rajoy ha dit que el PP "treballa per ser una força central en el futur de Catalunya". Ha recordat que el seu partit defensa "la unitat d'Espanya i la sobirania nacional". Segons el president del PP, els objectius del seu partit "els comparteix més gent del que es pugui pensar".

"Volem una nova concòrdia i allunyar els extremistes dels centres de responsabilitat. Ara els extremistes són decisius."

També ha fet una crida a abandonar el victimisme i a assumir responsabilitats:

"El discurs de l'enfrontament, del retret, del victimisme, de buscar constantment l'enemic a fora, de donar la culpa a un altre que no és aquí... Això no té cap sentit. A la vida, convé que cadascú assumeixi les seves pròpies responsabilitats, entre altres coses, per això s'elegeix algú, perquè resolgui els problemes i perquè no estigui donant la culpa de tot a un altre que no és aquí. Això destrueix."

 

Ha expressat un "sí rotund al diàleg", però ha repetit que no hi haurà referèndum:

"A la gent se li pot demanar moltes coses, però n'hi ha una que no se li pot demanar: posem-nos d'acord per veure com podem violar la llei conjuntament."

"No podem permetre un referèndum que no permet la nostra Constitució ni cap altra Constitució escrita del món, només la de l'antiga URSS, la de l'antiga Iugoslàvia i la d'Etiòpia."

Rajoy ha dit que el seu govern ja està practicant el diàleg i ha llançat una advertència al govern de Carles Puigdemont:

"El que no hem acceptat ni ho farem en el futur són les imposicions, els monòlegs, els contractes d'adhesió ni esquivar la llei".

El president del PP ha alertat els catalans enganyats, perquè, segons ha dit, no se'ls ha advertit dels riscos de la independència: la sortida de la zona euro, de la Unió Europea, del mercat únic o de la impossibilitat d'oferir els serveis públics essencials.

També ha recordat que la Unió europea aposta per la unitat i que els governants han de complir la llei, en referència a l'executiu català.

Justament ahir, dissabte, el president del govern espanyol participava a Roma en la cimera de caps d'estat i de govern que commemorava els 60 anys del Tractat de Roma.

Des d'allà, va fer gala d'haver contribuït a incloure en el text de la Declaració dels Vint-i-set una menció especial a la necessitat de fer complir les lleis, en una clara al·lusió al procés sobiranista català.

Abans de l'acte de clausura, s'ha reunit per primera vegada el nou comitè executiu, que amplia el nombre de vicepresidències per equilibrar els diferents sectors del partit.

El congrés del PPC ha proclamat, amb el 93% dels vots, Xavier García Albiol nou president del partit.

El fins ara portaveu adjunt al Parlament, Santi Rodríguez, és el nou secretari general del PPC i número dos d'Albiol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut