Panamà

Rajoy vindrà a Catalunya dimecres i no té previst parlar amb Mas

La Generalitat i La Moncloa tornen a topar pel paper institucional del president Mas en la cimera dels països mediterranis que se celebrarà dimecres a Barcelona. Des de Panamà, Mariano Rajoy diu que té altres prioritats i que no té previst entrevistar-se amb Mas.

RedaccióActualitzat

Dimecres es preveu una nova topada entre els governs català i espanyol. Aquest dia, Mariano Rajoy ve a Barcelona per presidir una reunió de països mediterranis, en què participaran els ministres d'Afers Estrangers de 5 països europeus i 5 d'africans que comparteixen el Mediterrani. Serà una cimera amb un marcat accent econòmic, tot i que també s'analitzaran qüestions com l'arribada d'immigrants a Lampedusa.

Doncs bé, des de Panamà, el president de l'executiu espanyol ja ha advertit que no pensa propiciar una trobada amb el president Mas per dialogar al voltant de tot el procés sobiranista que viu el nostre país, Catalunya.

I és que Mariano Rajoy no té previst veure el president de la Generalitat durant la seva visita a Barcelona perquè assegura que l'objectiu i la prioritat del seu desplaçament a Catalunya és un altre. "Jo aniré a Catalunya a fer una cosa que considero molt important, que és una reunió d'estats nacionals del Mediterrani. La resta, francament, és que no em preocupa, no té sentit".

El president espanyol inaugura dimecres un fòrum econòmic que es fa a la seu de la Unió per la Mediterrània, al Palau de Pedralbes, en el marc d'una cimera de ministres d'Afers Estrangers.

La Moncloa no vol que el president de la Generalitat intervingui a l'acte perquè, segons diuen fonts oficials, no li correspon. Ara bé, des de la Generalitat s'estan fent gestions perquè Artur Mas intervingui en aquesta reunió i faci una salutació als assistents, com a comunitat amfitriona de la reunió, com ja s'ha fet en altres ocasions, com l'estiu passat a les Illes Balears, on el seu president, José Ramón Bauzá, va parlar a la inauguració d'una trobada de ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea en presència de Rajoy.

Des de Panamà, Rajoy ha tornat a alertar dels riscos de la segregació: "L'obertura i la integració són fonts de creixement davant la fragmentació i la divisió, que només són fonts d'empobriment i d'aïllament."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut