Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Madrid

Rajoy: "Un senyor fugat de la justícia no pot ser president de res"

El president espanyol assegura que la decisió del Constitucional sobre la investidura "ens reconforta a tots"

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha assegurat que Carles Puigdemont "no pot ser president de res". En una entrevista a la COPE, el president espanyol s'ha referit d'aquesta manera al candidat a la presidència de la Generalitat:

"Un senyor fugat de la justícia, que ha pretès unilateralment liquidar la sobirania nacional i la unitat nacional, és evident que no pot ser president de res."

Rajoy també s'ha referit a la decisió del Tribunal Constitucional sobre la investidura de Puigdemont, la vigília del ple convocat per fer aquest pas. Ha afirmat que és "molt clara", que "ens ha reconfortat a tots" i que demostra que dret i política "responen al sentit comú".

El TC va aprovar per unanimitat permetre la investidura, però només si és presencial i sota autorització judicial. Amb la decisió, va deixar en suspens la petició del govern espanyol d'aturar el ple, però van matisar que no serà vàlid si el candidat no hi és present.

En l'opinió de Rajoy, els ciutadans poden estar tranquils perquè "per sort" a Espanya "funcionen l'estat de dret, la llei, la Constitució i els tribunals".

I ha situat com una "prioritat bàsica" de qualsevol persona que ocupi el seu càrrec "garantir la unitat nacional".

ARXIVAT A:
Investidura
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut