Madrid

Rajoy: "Trucaré al senyor Sánchez i si, com fins ara, no em vol veure no podré fer res més"

El president espanyol en funcions titlla de "frau" que el PSOE i C's negociïn junts, però no s'oposa a reunir-se amb Sánchez i Rivera

RajoyActualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha insistit aquest dilluns a Pedro Sánchez que "si no vol arribar a acords almenys deixi governar al guanyador de les eleccions, que és el PP". "Trucaré al senyor Sánchez i si, com fins ara, no em vol veure evidentment no podré fer res més", ha admès Rajoy a Brussel·les, abans de reunir-se amb els seus homòlegs europeus.

"Jo no entraré en aquesta història de 'dimes y diretes', et truco, qui ve, em reuneixo amb un al Congrés, amb el del costat,  li demano a Podem que s'abstingui,... No entraré en això. Trucaré al senyor Sánchez i si, com fins ara, no em vol veure evidentment no podré fer res més".

Rajoy ha tornat a lamentar que "el senyor Sánchez va impedir que el PP anés a la investidura" li ha retret que hagi "fracassat en dues ocasions" presentant-se "amb el seu nou soci". El president espanyol en funcions ha advertit que tornar a celebrar eleccions estatals "seria un disbarat". 

"O ens porta a eleccions, el que seria un disbarat, o jo li demanaria que si no vol arribar a acords almenys deixi governar al guanyador de les eleccions, que és el PP", 

Rajoy ha assegurat que no vol entrar "en debats, polèmiques i maneres petites d'abordar un tema tan important com és la governació d'Espanya" i ha demanat al líder socialista que comenci a prendre's les coses seriosament. D'aquesta manera ha respost a Pedro Sánchez, que l'ha advertit que amb Ciutadans suma més diputats que el PP i, per tant, ha de ser ell qui convoqui una reunió amb el líder popular per celebrar-la al Congrés, no a la Moncloa.

Unes afirmacions que Sánchez ha fet després que el president del govern espanyol en funcions anunciés en una entrevista a la COPE que trucaria aquesta setmana al líder del PSOE, Pedro Sánchez, per reunir-s'hi, i malgrat que considera que seria millor concertar una reunió a dues bandes, assegurava que no tindria cap inconvenient que Sánchez hi vagi amb "el seu soci de fet", el president de Ciutadans, Albert Rivera, o "amb qui vulgui". "Ho tornaré a intentar", ha assegurat Rajoy, que insisteix en la seva oferta de gran coalició.

Rajoy, però, ha qualificat de "frau" que el PSOE i Ciutadans es presentin junts a les meses de negociació quan no van anar en coalició a les passades eleccions i els seus programes electorals "no tenien res a veure".

"Si volen anar junts en les pròximes eleccions hi tenen dret, però no poden dir ara que hi van anar junts".

El president espanyol en funcions ha reiterat la seva voluntat de presentar-se com a candidat a les eleccions. En l'entrevista radiofònica, Rajoy ha descartat totalment fer cap pas al costat i ha dit que ningú del seu partit l'hi ha demanat.

Rajoy, finalment, ha qualificat de "broma" que se li demani al PP que s'abstingui en una investidura a Pedro Sánchez.

"Demanar-li al PP que li digui als seus més de 7 milions de votants que els seus vots s'utilitzaran per fer president el dirigent del PSOE, que no va guanyar les eleccions i el programa del qual és derogar quatre anys de reformes del seu govern, és una broma".

El cap de l'executiu, finalment, ha insistit que les eleccions haurien de ser "l'última solució".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut