Mariano Rajoy a Antena 3
Mariano Rajoy a Antena 3
Madrid

Rajoy treu ferro a la bronca amb Cs: "Estem d'acord, defensem la unitat d'Espanya"

Rivera diu que un cop es formi govern a Catalunya s'ha de "vigilar més que mai" i continuar aplicant el 155

Actualitzat

Mariano Rajoy no dona per trencat el pacte pel 155 a Catalunya després que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, hi retirés el suport del seu partit, aquest dimecres al Congrés dels diputats. Rivera, per la seva banda, considera que l'aplicació del 155 a Catalunya no es pot acabar amb la investidura d'un president i la creació de govern.

L'endemà de l'enfrontament a la sessió de dimecres al Congrés dels Diputats, Mariano Rajoy ha estat entrevistat a Antena 3 i Albert Rivera, a Tele5.

El president del govern ha tret importància a la declaració de Rivera feta a l'hemicicle i considera que el pacte es mantindrà perquè estan d'acord en el que és important.

"Tampoc s'ha de donar tanta importància a un debat que dura dos minuts i que es fa al Parlament. Espero que, si hem anat junts fins aquest moment, continuem anant junt en el futur. Del que es tracta al final és que en el que és fonamental estem d'acord: defensem la unitat d'Espanya, defensem la sobirania nacional, el sistema democràtic i tots volem que al més aviat possible hi hagi un govern a Catalunya dintre de la llei, que no divideixi la gent, que governi per a tots i amb el qual puguem parlar. Això d'ahir té la importància que té, el que importa és el futur. Jo soc optimista. Crec que el pacte s'ha de mantenir. Ha funcionat. Estem parlant d'un assumpte molt seriós com és la unitat d'Espanya i faré el que sigui necessari per mantenir el pacte."

 

Per la seva banda, Rivera ha acusat el govern del PP de voler "sortir corrents de Catalunya", i no prendre's seriosament l'independentisme. Ha afegit que, un cop es formi govern, s'ha de "vigilar més que mai" i continuar aplicant el 155.

"Quan es formi un govern, sigui el que sigui, s'ha de vigilar més que mai. Si el govern que es forma a Catalunya continua dient que són legítims representants de la república, que Puigdemont és el president i que continuen fent el mateix, aleshores seguiria el 155. S'acaba el 155 si el govern que es forma compleix amb la Constitució. No estic disposat que la televisió pública cridi etarres cada tres setmanes, que en l'educació pública s'assenyalin els fills de guàrdies civils, ni que amb els meus diners es pagui un cop d'estat."

 


Rajoy ha dit que un cop constituït el govern a Catalunya estaria disposat a parlar amb aquest govern "sense més límit que el que estableix la llei". Rivera ha coincidit que si el diàleg consisteix a aplicar la Constitució hi està d'acord sempre que no negociïn "la ruptura d'un país".

ARXIVAT A:
PPCsArticle 155InvestiduraGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut