Madrid

Rajoy transmet als empresaris del Pont Aeri que plantejarà la batalla del PIB i del sentit comú

Aquest és el missatge que el president espanyol ha contraposat al procés sobiranista durant un dinar amb una trentena d'empresaris de Madrid i Catalunya

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy i una trentena de grans empresaris de Madrid i Barcelona que formen part del Fòrum Pont Aeri han parlat del procés sobiranista català, d'Europa i, sobretot, de la recuperació econòmica, a la reunió que han tingut avui a La Moncloa. Aquest és el resum que en fan fonts de La Moncloa, que afirmen que Rajoy ha traslladat textualment a aquests grans empresaris que "està disposat a plantejar la batalla pel PIB i pel sentit comú". S'entén que la referència al "sentit comú" és sobre Catalunya.

Segons fonts dels assistents, Rajoy ha mantingut sense canvis el seu discurs sobre Catalunya i ha insistit que està disposat a reformar el model de finançament autonòmic quan el moment econòmic ho permeti i hi hagi més ingressos. Fonts dels assistents també apunten que Rajoy ha dit que confia en una victòria del PP a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del maig.

A aquest dinar amb el president espanyol, hi han assistit, per exemple, els presidents de Repsol, Banc Sabadell, Fomento, ACS, Acciona, Gas Natural, Grup Godó, Planeta, Endesa i Agbar. També hi era el president de la patronal catalana Foment del Treball i hi havia un únic representant polític: el diputat de CiU Josep Sánchez Llibre. L'última cita privada dels membres del Fòrum Pont Aeri amb polítics va ser dilluns passat a Barcelona, amb el ministre De Guindos.

Des de la Generalitat, el seu portaveu, Francesc Homs, ha acusat de cínic l'executiu espanyol. Homs s'ha referit d'aquesta manera a les declaracions del secretari d'estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, que va dir que la reunió entre Rajoy i els empresaris havia de servir per parlar de la cooperació institucional en matèria de finançament per garantir serveis públics. El conseller de la Presidència considera una "expressió de cinisme" que l'executiu de Rajoy presenti com una ajuda els diners que deixa a Catalunya quan li són propis. "Imagini's que jo li deixo els diners que li toquen per les seves funcions i, després, els hi reclamo perquè me'ls torni. Un tercer no diria que l'està ajudant, sinó que l'està enredant", ha exclamat Homs.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut