Madrid

Rajoy titlla la política econòmica de "circ" i Zapatero la qualifica de "raonable"

La setmana que s'estan negociant al Congrés els pressupostos de l'Estat per l'any que ve, l'economia i els comptes públics han estat motiu de picabaralla entre el president, Rodríguez Zapatero, i el cap de l'oposició, Mariano Rajoy. Ha estat durant la sessió de control al govern, que s'ha endarrerit pels problemes en el vol de tornada del Togo del cap de l'executiu, que ha qualificat de "petit incident". Durant les seves intervencions, el líder del PP ha acusat el president del govern espanyol de no tenir un "criteri clar" en política econòmica i Zapatero li ha retret que els populars mai no ofereixen alternatives.

Actualitzat
La setmana que comença al Congrés la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat, l'economia i els comptes públics han tornat a enfrontar el PP i el PSOE a la sessió de control. El líder popular, Mariano Rajoy, ha acusat el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de provocar desconfiança perquè no té "un criteri clar" en política econòmica. El cap de l'executiu li ha contestat que "no té cap alternativa" contra la crisi

Durant la sessió de control, Rajoy ha recriminat a Zapatero de no tenir una política fiscal, ja que ahir es va fer enrere d'apujar els impostos. Rajoy ha criticat els socialistes per canviar de criteri per aconseguir suport a l'hora d'aprovar els pressupostos generals. Zapatero ha lamentat que una setmana més Rajoy sigui "especialista de glosar les alternatives econòmiques dels altres" en comptes d'oferir les seves.

L'aeroport del Prat

El president espanyol s'ha compromès a potenciar el trànsit aeri des de l'aeroport del Prat. Zapatero ha fet la promesa a la sessió de control al Congrés dels Diputats, quan el diputat d'Esquerra, Joan Ridao, l'ha acusat de potenciar un model aeroportuari centralista.

La nuclear de Garoña

D'altra banda, el PP ha retret al govern espanyol que tancar la central nuclear de Garoña, a Burgos, és una decisió política que pot costar un miler de llocs de treball. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha contestat que el tancament no s'estendrà a la resta de plantes de l'Estat.
Anar al contingut