Santiago de Compostel·la

Rajoy, sobre unes terceres eleccions: "Seria una magnífica manera de fer el ridícul"

El líder del PP adverteix que el fet de no poder formar govern repercuteix negativament en l'economia

RedaccióActualitzat

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, trenca el silenci de vacances per alertar d'unes terceres eleccions. Rajoy assegura que el crèdit d'Espanya a l'exterior quedaria molt afectat si s'hagués de tornar a les urnes.

"Seria un disbarat  que es fessin eleccions. El PP ha de governar, té 52 escons més que el segon, i convé respectar la voluntat de les persones. Tots hem d'actuar amb responsabilitat."

 

Un periodista ha sorprès Rajoy en el seu passeig matinal per Pontevedra. Preguntat sobre l'article d'Albert Rivera a "El País", en què Ciutadans demana "sentit d'estat" al PSOE, el líder del PP ha desitjat que triïn el millor per a Espanya:

"El PSOE i els seus dirigents sabran el que han de fer. Jo tinc clara quina és la meva responsabilitat i actuaré en conseqüència. Els altres que facin el que creguin que és millor per a Espanya, i que l'encertin."

Rajoy ha recordat que el Partit Popular és el que ha guanyat les eleccions i que mantindrà "una posició constructiva" i, en aquest sentit, ha dit que els que han "perdut les eleccions" també haurien de fer-ho perquè "si no, és impossible fer alguna cosa raonable" .

El líder del PP adverteix, però, que el fet de no poder formar govern i conseqüentment no poder aprovar pressupostos repercuteix negativament "en l'economia i, per tant, en la forma de viure dels espanyols".

Esperant la resposta a Ciutadans

Rajoy ha reiterat que no adoptarà cap decisió sobre les sis condicions plantejades per Ciutadans per votar a favor de la seva investidura fins que no escolti tothom i el comitè executiu del seu partit, que es reuneix dimecres.

"Crec que tothom té prou coneixement per saber el que necessita Espanya ara mateix."

Sobre les veus internes que demanen oferir a Ciutadans un text alternatiu al proposat, Rajoy ha contestat que "no cal avançar esdeveniments".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut