Madrid

Rajoy, sobre una oferta per a Catalunya: "S'ha de donar res a qui pretén fer un referèndum il·legal?"

El president espanyol respon així al senador socialista José Montilla, que li ha demanat que es mogui davant la "tensió política creixent" a Catalunya

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, tanca la porta a fer cap oferta a Catalunya en contraposició al 9-N. Durant una intervenció al Senat, i davant el prec del PSC que faci algun gest per aturar la "tensió política creixent" a Catalunya, Rajoy ha advertit que només pot oferir "la Constitució i la llei". "S'ha de donar res a qui pretén fer un referèndum il·legal?", s'ha preguntat el president espanyol.

El dirigent del PP ha afirmat que ell també vol "trobar una solució" però ha posat en dubte que hagi de fer cap oferta, com l'hi ha demanat el senador socialista José Montilla.

"Jo he de fer una proposta a tot aquell que pretengui convocar un referèndum en contra del que diu la Constitució? Li he de donar alguna cosa a canvi? Què li he de donar, el pacte fiscal? Què li donaria, vostè?", ha replicat Rajoy.

Per al president espanyol, el federalisme no és una solució perquè "no els convé". També ha negat que sigui un "espectador" de la crisi sobre l'encaix de Catalunya a Espanya: "He pres les decisions que he hagut de prendre com a president del govern d'Espanya per impedir un referèndum que vulnera la llei i la Constitució, això és moure's."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut