Rajoy sobre la llengua: "No té sentit imposar a la gent el que no vol que li imposin"

El president del govern espanyol diu que no s'ha "d'imposar a la gent el que no vol que se li imposi"

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy creu que no s'ha d'imposar mai una llengua, en referència al català. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha qualificat el debat sobre la llengua d'un "atemptat contra el progrés" que suposen situar-se en "el pitjor del passat".

Rajoy ha volgut bandejar el debat sobre la immersió després que fos el seu partit el que l'obrís amb el compromís d'oferir una casella per elegir l'educació en castellà a Catalunya. Les declaracions de Rajoy, curiosament, es poden interpretar en el sentit contrari al que pretenia el president del govern espanyol:

"És veritablement increïble, atempta contra el progrés i suposa situar-se en el pitjor passat estar fent debats sobre les llengües imposant a la gent el que no vol que li imposin en comptes de dedicar els recursos a la revolució digital que s'està produint a tot el món."

Rajoy ha fet aquestes declaracions a la clausura de la convenció sobre pimes i autònoms del PP al Palau de Congressos d'Elx.

 

Notícia relacionada: L'intent fracassat del PP d'eliminar la immersió lingüística a les Balears

 

El president del PP ha destacat els valors "moderats, centrats, oberts i dialogants" del seu partit amb les "ofertes líquides i els experiments gasosos", que assegura que deixa per a "altres".

Parar als tribunals el "xantatge lingüístic"

La presidenta del PP al País Valencià, Isabel Bonig, ha esgrimit que va ser la "societat civil valenciana" i el PP els que van aturar als tribunals els decrets de "xantatge lingüístic".

Amb tot, ha lamentat que les Corts Valencianes hagin aprovat aquesta setmana la Llei de plurilingüisme, que afirma que "torna a coaccionar" la llibertat dels pares a escollir la llengua vehicular a les escoles.

"El mateix model d'imposició lingüística de Catalunya es trasllada a la Comunitat Valenciana."

En realitat, el model valencià, però, situa el valencià i el castellà en peu d'igualtat, amb un 25% d'hores lectives. Una proposta que el PP rebutja al País Valencià, però que defensa a Catalunya.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut