Rajoy: "Sobre la consulta no hi ha res a negociar."
Rajoy: "Sobre la consulta no hi ha res a negociar."
Madrid

Rajoy: "Sobre la consulta no hi ha res a negociar"

L'endemà de l'entrevista de TV3 al president de la Generalitat, Artur Mas, en la que va anunciar que demanaria una trobada amb el president espanyol, Mariano Rajoy ha dit en la tradicional copa de Nadal amb els periodistes que està obert al diàleg amb Mas però el limita. El president espanyol diu que "sobre la consulta no hi ha res a negociar" i ha afegit que ell ja "ha fixat la seva posició."

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy està obert a reunir-se amb Artur Mas però admet que les posicions de tots dos estan "ja fixades" i que "sobre la consulta no hi ha res a negociar". El president espanyol ha fet aquestes declaracions durant una conversa informal amb periodistes. Aquesta és la resposta de Rajoy després que Mas expliqués aquest dilluns que volia trobar-se amb el president espanyol per convèncer-lo que permeti o toleri la consulta, durant l'entrevista que es va fer a TV3.

Sobre la situació a Catalunya, el president del govern espanyol ha pronosticat que "acabarà bé perquè sempre acaba bé" i ha afegit que "no està preocupat i que se sent reconfortat per la posició del PSOE" després d'haver parlat dijous passat amb el seu líder, Alfredo Pérez Rubalcaba.

De la possible trobada amb Artur Mas, Rajoy argumenta que "no ha rebut cap proposta formal de reunió per part del president Mas" i diu que si la rep "ja es veurà què passa." Una reunió que la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha opinat que "només pot servir per a una cosa: marcar-li al president català els límits de la Constitució".

Abans d'acomiadar-se, Rajoy ha reiterat que "no vol avançar esdeveniments" i que ara "cal treballar en el nou model de finançament autonòmic", una negociació, ha advertit, "de tothom" i on "no té cap proposta específica per a Catalunya."

Anar al contingut