Méndez de Vigo conversant amb els periodistes (EFE)
Méndez de Vigo conversant amb els periodistes (EFE)

El govern espanyol diu que Marta Rovira "fa un flac favor" als altres encausats

Méndez de Vigo critica que Rovira marxi d'Espanya, mentre que Rajoy diu que "si un jutge envia una citació, s'ha de comparèixer"

Actualitzat

Mariano Rajoy ha afirmat que qualsevol persona que rebi una citació judicial ha de comparèixer. El president espanyol s'ha referit d'aquesta manera a la decisió de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, de marxar d'Espanya i, per tant, de negar-se a declarar davant del Suprem. Poc abans de Rajoy, el ministre portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha criticat també la decisió de Rovira. Creu que marxant a l'estranger fa "un flac favor" als altres cinc investigats citats aquest divendres davant el jutge Llarena:

"Com han fet altres abans, la senyora Rovira ha fugit d'Espanya i ha evitat comparèixer davant un jutge."

El portaveu ha remarcat així que l'únic objectiu de Rovira és "fugir de les seves responsabilitats" i no considera que això suposi un "alçament contra el govern espanyol", com la dirigent republicana ha argumentat en una carta.

 

 

Rajoy també ha parlat de la dirigent d'Esquerra en una compareixença informativa a Brussel·les, un cop ha acabat la reunió del Consell Europeu:

"No vull polemitzar, la meva posició és coneguda. Vivim en societats on tots hem de respectar les decisions judicials, i si ens citen, hem de comparèixer. En un entorn com l'europeu, qualsevol ciutadà que rebi una citació hi ha d'anar."

El cap de l'executiu espanyol no ha volgut entrar en més detalls sobre l'actitud de Rovira. Davant el que pot passar els pròxims dies al Parlament, Rajoy ha confiat que el seu president, Roger Torrent, prengui decisions "ajustades a dret."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155IndependènciaEleccionsProcés catalàEleccions 21DGovern empresonatRebel·lióMarta Rovira
Anar al contingut