Madrid

Rajoy retreu a Sánchez que no defensi la unitat d'Espanya al text del PSOE

En una reunió amb els senadors del PP, el cap del govern espanyol en funcions ha dit que "és sorprenent que a la proposta per escrit del PSOE no es parli del problema més greu que té Espanya: l'amenaça independentista"

Actualitzat

Mariano Rajoy retreu al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que en el seu document de negociació amb altres partits no defensi expressament la unitat d'Espanya ni mostri de manera clara el seu rebuig al dret d'autodeterminació. Rajoy ho considera una "irresponsabilitat". Durant una reunió amb el grup popular al Senat, el cap del govern espanyol en funcions ha remarcat:

"És sorprenent que a la proposta per escrit del PSOE no es parli del problema més greu que té Espanya: l'amenaça independentista."

El líder del PP, sobre els intents de Sánchez d'arribar a acords amb els partits, ha dit:

"És impossible que a Espanya hi pugui haver un govern que es qualifiqui com a tal en contra del PP i sense tenir en compte aquest partit"

Mariano Rajoy s'ha referit així als contactes de Sánchez amb les diferents formacions per buscar una entesa que faci possible la investidura del candidat socialista. Amb les posicions ben oposades, Rajoy es reunirà divendres amb el líder del PSOE. Dijous ho farà amb Albert Rivera.

Segons el president del govern espanyol en funcions, els números poden propiciar la investidura de Sánchez, però "la falta de coherència dels que li podrien donar suport, les discrepàncies ideològiques i els interessos contraposats" farien impossible que pogués governar, assegura Rajoy.

En la seva intervenció al Senat, Mariano Rajoy no ha fet cap referència a Rita Barberá, al centre de la polèmica després que el partit l'hagi situat a la Diputació Permanent de la cambra, blindant així el seu aforament. L'exalcadessa de València no s'ha deixat veure amb els seus companys de partit, i, per tant, no hi ha hagut la fotografia amb el president espanyol. De fet, Barberá ha anunciat aquest dimecres al diari "La Razón" que no anirà al Senat "per prudència" fins que no s'aclareixi el "cas Imelsa", l'afer de corrupció del PP valencià destapat aquests dies.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut