Barcelona

Rajoy responsabilitza els socialistes de l'apagada i evita culpar Endesa

Mariano Rajoy ha responsabilitzat les administracions governades pel PSOE de l'apagada de la llum que ha tingut Barcelona i ha assegurat als micròfons de Catalunya Ràdio que l'obligació dels governs és tutelar que les empreses estiguin actuant correctament. Rajoy ha evitat culpar Endesa i ha assegurat que les administracions implicades han exhibit una "ineficàcia clamorosa" i que tot plegat "és culpa de l'administració". El president del PP ha recordat que "el president de Red Eléctrica és un exministre socialista", però no ha nomenat cap dels dirigents d'Endesa i ha dit que la seva feina no era criticar les empreses, i que no entraria "en si ho han fet bé o malament".

Actualitzat
Rajoy ha acusat el govern espanyol de "no donar la cara, com tampoc ho van fer en la crisi del Prat d'ara fa un any, o davant les incidències de Rodalies de Renfe i les afectacions per la construcció del TGV". Per al líder del PP, tot això "és culpa de l'administració, de totes, i a totes governen els socialistes". Rajoy ha recordat que els socialistes governen "a l'Ajuntament de Barcelona, a la Generalitat de Catalunya, al govern d'Espanya i, a més, el president de Red Eléctrica és un exministre socialista". Per Rajoy, els socialistes "han d'assumir les seves pròpies responsabilitats", i no culpar els anteriors governs del PP, perquè "la seva ineficàcia és clamorosa".

Rajoy ha acusat els socialistes de tractar malament els afectats per l'apagada i ha demanat a les administracions "que donin una explicació a la gent sobre el que ha passat i el que faran en el futur per evitar que es repeteixi".

En canvi, ha evitat atribuir qualsevol mena de responsabilitat a Endesa: "Jo no sóc aquí per criticar les empreses, no entraré en si ho han fet bé o malament." "Si la culpa fos d'Endesa, les administracions haurien d'haver-li exigit prèviament que fes inversions, perquè tenen l'obligació d'inspeccionar", ha insistit el líder popular.

"Ja està bé de culpar de tot els altres. La primera obligació d'un dirigent polític és donar la cara", ha recalcat Rajoy, que ha afegit: "Si culpen els altres que se'n vagin, és perquè es veu que no poden fer res. Jo he tingut molts problemes quan he estat governant, he donat la cara i me l'han partida", ha conclòs.  

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut