Madrid

Rajoy respon a Mas que no té cap intenció de retirar el recurs contra l'Estatut

Hores després que el líder de Convergència i Unió, Artur Mas, condicionés un eventual pacte amb el Partit Popular a l'estat espanyol al fet que abans de les eleccions generals el PP retirés el recurs al Tribunal Constitucional contra l'Estatut, el líder popular, Mariano Rajoy, ha respost que no té cap intenció de fer-ho. Rajoy ha advertit que ningú li pot exigir la retirada del recurs a canvi d'un pacte i ha qualificat la condició de Mas de "clarament absurda". En declaracions aquest dimecres a TV3, el líder nacionalista ha afirmat que el PP s'està tancant tot sol les portes a un possible pacte postelectoral.

Actualitzat

El líder popular ha manifestat en el programa "El gato al agua", d'Intereconomia Televisió, que no està disposat a retirar el recurs contra l'Estatut per facilitar un possible acord entre CiU i el PP. Ho ha dit hores després que el líder nacionalista li preguntés si, en cas que guanyin les eleccions i necessitin algun suport, "estan disposats a dir abans de les eleccions que retiraran el recurs contra l'Estatut presentat al Tribunal Constitucional?". Després de llançar aquesta pregunta, Artur Mas va explicar que CiU no tanca "cap porta" als pactes que es puguin donar després de les eleccions generals del març. A més, i després de remarcar que calia "veure qui guanya aquestes eleccions a Espanya", Mas va dir que no descartava un pacte amb el PP.

A més, Rajoy ha manifestat que ningú que vulgui pactar amb el PP "em preguntarà o m'exigirà que retiri el recurs contra l'Estatut" i ha assegurat que era una pregunta i una condició "clarament absurda". A més, ha afegit que el PP no ha recorregut l'Estatut perquè estigués "avorrit", sinó perquè estableix una relació bilateral entre dues entitats idèntiques que són Catalunya i l'Estat. En aquest sentit, Rajoy s'ha mostrat en contra d'"aquesta confederació asimètrica perquè els diputats catalans decideixen o codecideixen sobre la resta d'Espanya i el Congrés dels Diputats, però en haver-hi una relació bilateral, no pot codecidir sobre el que passa a Catalunya".

Davant la reacció del PP, el president de CiU ha manifestat en declaracions a TV3 que el PP s'està tancant tot sol les portes a un possible pacte postelectoral.

Anar al contingut