Mariano Rajoy durant una sessió al Senat. (Foto: EFE)
Mariano Rajoy durant una sessió al Senat. (Foto: EFE)
Madrid

Rajoy respon a Cleries i nega que la "llei Wert" sigui "ideològica" o contrària al model d'immersió català

El president del govern espanyol ha respost així la petició del senador de CiU Josep Lluís Cleries de retirar la "llei Wert" per ser "ideològica", "predemocràtica" i "trencar models de convivència" a Catalunya. Rajoy ha assegurat que la norma vol buscar solucions als problemes i no quedar-se de braços plegats davant del fracàs escolar i la qualitat educativa.

RedaccióActualitzat
Picabaralla al Senat arran de la polèmica "llei Wert". En la sessió de control al president del govern espanyol, el senador de Convergència i Unió Josep Lluís Cleries n'ha demanat la retirada. Mariano Rajoy ha negat les acusacions de Cleries que la llei sigui "ideològica", "predemocràtica" o intenti malmetre el model d'immersió lingüística català. Segons Cleries, la llei "trenca models de convivència i vol separar l'alumnat". La norma, li ha respost el president espanyol, pretén donar compliment a la Constitució i a les sentències del Tribunal Constitucional, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Suprem i solucionar els problemes reals. "Es tracta de garantir un dret individual" (...) "Això és democràcia i això és llibertat", ha afegit Rajoy.

La taxa d'abandonament escolar a Espanya duplica la mitjana de la UE i la taxa de titulats en educació secundària és del 65% davant del 82% de l'OCDE. A més, l'Informe Pisa situa Espanya en el lloc divuit de vint-i-cinc països avaluats respecte a la qualitat de l'educació i hi ha una taxa d'atur juvenil "impresentable". Davant d'aquesta situació, s'ha d'actuar perquè s'està jugant amb el futur dels joves i del país, ha explicat el president espanyol.

L'exconseller de Benestar ha recordat que 107 dels 135 diputats del Parlament català s'han mostrat contraris a la llei i ha subratllat que "per alguna cosa serà" aquest rebuig a la setena llei educativa de la democràcia.

Mariano Rajoy s'ha mostrat obert al diàleg i ha invitat Cleries que si creu tenir una fórmula millor que la recollida en el projecte del govern ell està disposat a negociar-la personalment amb ell.
Anar al contingut