Mariano Rajoy, des de la cimera de l'OTAN a Varsòvia
Mariano Rajoy, des de la cimera de l'OTAN a Varsòvia
Varsòvia / Madrid

Rajoy: "Repetir eleccions seria una insensatesa que no oblidaríem mai"

El president del govern espanyol s'ha compromès a fer tot el possible per formar govern perquè "cal prendre decisions urgents"

RedaccióActualitzat

El líder del PP, Mariano Rajoy, s'ha compromès a fer tot el que sigui possible per superar el debat d'investidura i formar govern.

Des de Varsòvia, on participa a la cimera de l'OTAN, Rajoy ha respost així a l'anunci del PSOE de votar "no" a la seva candidatura:

"Faré l'esforç més gran de què sigui capaç per formar un govern. Em correspon com a president del Partit Popular, que va ser votat majoritàriament el 26-J pels espanyols. M'agradaria que el govern es pogués formar ràpidament. Crec que no té cap sentit -i que contradiu tota lògica- que estiguem tot l'estiu discutint entre el que és diví i humà."

El president en funcions ha demanat esforços a tots els partits perquè creu que "repetir eleccions seria una insensatesa que no oblidaríem mai".

Rajoy vol formar govern de seguida perquè hi ha "assumptes urgents i que són necessaris i sense els quals no és possible que les coses funcionin de forma raonable".

I ha posat com a exemples "l'aprovació del sostre de despesa, l'assumpció de la nova senda del dèficit i l'aprovació dels pressupostos de l'Estat". "Sense un sostre de despesa hi hauria una provisionalitat no desitjable en l'aprovació dels pressupostos de les comunitats autònomes", ha dit.

Casado creu que la decisió del PSOE és decebedora

El vicesecretari de comunicació del partit, Pablo Casado, ha estat dur a l'hora de qualificar la negativa del PSOE:

"Nosaltres no som qui per dir el que han de decidir al comitè federal. Estem completament d'acord en això. Ara bé, sí que podem opinar sobre les conclusions que hem conegut pels mitjans de comunicació. I la veritat és que, si hagués de resumir-ho en una paraula, ha estat francament decepcionant."

Casado ha assegurat que Rajoy ha estat generós per haver ofert al PSOE un pacte d'estabilitat que inclou les comunitats autònomes on els socialistes governen amb Podem.

 

Anar al contingut