Madrid

Rajoy recorda que fa temps que Bárcenas ja no és del PP

El president espanyol diu als passadissos del Congrés que el seu desig és que aquest cas, que fa sis anys que està obert, es tanqui com més aviat millor

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha recordat que l'extresorer del PP Luis Bárcenas ja no és al PP i ha manifestat el seu desig que el "cas Gürtel" es pugui tancar com més aviat millor. En declaracions als passadissos del Congrés, Rajoy ha dit que la posició de l'executiu l'han explicitat moltes vegades en les compareixences parlamentàries i ha remarcat que han portat a la cambra baixa diferents projectes de llei, com el de finançament de partits que s'aprova avui, destinats a evitar que aquestes pràctiques es repeteixin en el futur. Recordem que l'Audiència Nacional ha imposat una fiança de 200.000 euros a Bárcenas per poder sortir de la presó.

També als passadissos del Congrés, el vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, ha insistit que no hi ha cap responsabilitat penal imputada al seu partit, ni a l'última interlocutòria del jutge Pablo Ruz ni tampoc a l'escrit d'acusació de la fiscalia ni de l'advocat de l'Estat en el "cas Gürtel".

Rajoy avança que l'EPA de demà demostra la recuperació econòmica

A la sessió de control al Congrés, Rajoy ha tornat a destacar la bona tendència de l'economia espanyola i ha avançat que l'Enquesta de Població Activa (EPA) que se sabrà demà constata la recuperació. A una pregunta del líder del PSOE, Pedro Sánchez, Rajoy ha contestat que no es pot negar que el 2014 Espanya va créixer, va crear llocs de treball, i que va augmentar el turisme, l'exportació i el consum. "Tot això ho veuran a l'EPA de demà", ha afirmat el president espanyol, que ha recriminat a Sánchez "estar en una competició que no el condueix enlloc amb Esquerra Unida i Podem, a veure qui diu que les coses van pitjor".

El líder del PSOE ha criticat l'optimisme del cap de l'executiu espanyol i ha assegurat que "aquí no hi haurà recuperació econòmica fins que no es recuperin els drets laborals i les oportunitats d'una classe mitjana treballadora que vostès estan enfonsant amb les seves polítiques". Rajoy ha respost: "Aquí qui ha liquidat els drets laborals dels espanyols va ser qui va enviar 3.400.000 persones a l'atur, el Partit Socialista Obrer Espanyol."

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut