Rajoy reconeix que ja ha obert converses per aprovar els pressupostos

Rajoy reconeix que ja ha obert converses per aprovar els pressupostos
Santiago de Compostel·la

Rajoy reconeix que ja ha obert converses per aprovar els pressupostos

Redacció
Rajoy en la presa de possessió de Núñez Feijóo

Rajoy en la presa de possessió de Núñez Feijóo

Primera compareixença pública de Mariano Rajoy des que hi ha nou govern en plenes funcions.Ha estat en la presa de possessió del president gallec, Alberto Núñez Feijóo.

Rajoy també s'ha referit públicament per primera vegada al seu nou executiu. Nou dies després d'haver-los nomenat, ha explicat que ha triat els seus ministres perquè considera que "són els millors".

"Jo he nomenat els ministres que he nomenat perquè crec que són els millors. No hi ha més criteri que el mèrit i la capacitat."

Camí dels pressupostos

Rajoy també ha reconegut que ha tingut converses amb representants d'altres partits per aconseguir suports per a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat.

"Estem parlant amb tothom. Lògicament, ho farem més intensament amb els que tenen més predisposició a donar suport als pressupostos."

Rajoy ha assenyalat que aquest tipus de diàleg serà l'habitual a partir d'ara.

"Aquesta ha de ser la legislatura del diàleg, en la qual tots parlem i, si és possible, acordem."

Rajoy diu que el primer a acordar és l'aprovació del sostre de despesa i els objectius d'estabilitat.

En clau successòria

La presència del president del govern espanyol en aquest acte i el seu discurs són interpretats per alguns en clau successòria dins del PP.

Rajoy ha dit que Galícia és un exemple d'èxit de l'estat autonòmic, i ho ha contraposat, sense dir cap nom, amb alguns governs i partits que, segons ha afirmat, només es queixen l'actual marc constitucional.

"Galícia ha estat en aquests 35 anys un model d'èxit de l'estat autonòmic. No podré compartir mai les teories dels que ho posen tot en dubte, dels que diuen que aquí no canvia res, dels que són incapaços de veure el món amb una certa objectivitat i dels que només veuen el que no està bé."