Madrid

Rajoy recomana no parlar de la crisi al PP

Mariano Rajoy assegura que està "bé i amb responsabilitat" després que María San Gil, presidenta dels populars bascos, ha sortit de la ponència política del PP per discrepàncies amb la línia que s'hi definia. Als membres del partit que li han preguntat pel tema, Rajoy els ha recomanat "no parlar i no ficar-se en embolics". El president popular ha admès que ha parlat amb San Gil després de la renúncia, ha dit que no té constància que vulgui canviar d'opinió i ha negat que hagi plantejat un canvi d'estratègia del partit al País Basc. "Després de quatre anys dient una cosa, ara no diré la contrària", ha sentenciat.

Actualitzat
En una conversa informal amb periodistes al Congrés, Mariano Rajoy ha admès que recomana als seus companys de partit "no remoure més aquest tema". "Estic bé i amb responsabilitat, que és l'única manera d'actuar en aquests moments. I punt", ha afegit.

El president del Partit Popular ha destacat que l'estratègia d'un partit "no s'explica, sinó que es fa" i ha admès que dilluns va parlar amb San Gil per reconduir la situació. No n'ha volgut donar més detalls i s'ha limitat a remarcar que ara el seu objectiu és guanyar el pròxim congrés del partit, que tindrà lloc del 20 al 22 de juny a València.

Rajoy també ha confirmat que, finalment, no anirà al País Basc dijous, on s'havia de trobar amb San Gil, perquè la presidenta popular serà fora uns dies, de viatge.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut