Madrid

Rajoy: "Reclamem el dret a governar perquè hem guanyat les eleccions"

Davant d'una militància eufòrica i envoltat de la plana major del partit, Rajoy ha fet una defensa del Partit Popular com un "instrument que mai falla a Espanya"

Actualitzat

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PP, Mariano Rajoy, ha reivindicat el dret dels populars a formar govern després de la victòria en les eleccions d'aquest diumenge, en què els populars han obtingut 137 diputats, catorze més que el mes de desembre.

"Hem guanyat les eleccions, reclamem el dret a governar precisament perquè hem guanyat les eleccions."

Rajoy ha assenyalat que, a partir d'aquest dilluns, el PP haurà de "començar a parlar amb tothom", i que ho farà "amb l'únic horitzó de defensar Espanya i el 100% dels espanyols". El líder del PP ha definit els darrers quatre anys com a "complicats i difícils", però ha dit que ara Espanya està "caminant en la bona direcció i continuarem fent-ho".

De cara a l'horitzó posterior al 26-J, ha promès que l'equip directiu del partit "estarà a l'altura de les circumstàncies" i ha acabat el discurs proclamant que Espanya és "una gran nació, de les millors del món".

El PP, un "instrument" al servei d'Espanya

Davant d'una militància eufòrica i envoltat de la plana major del partit, Rajoy ha fet una defensa del Partit Popular com un "instrument que mai falla a Espanya" i ha recordat els seus inicis al partit, als 22 anys, "enganxant cartells quan començava la democràcia a Espanya". Pel candidat popular, el PP és l'opció a la qual "la societat espanyola ha donat un suport majoritari" i ha assegurat que és una formació "que mereix un respecte":

"En aquest partit som espanyols, amb molta honra i amb molt d'orgull, i som un partit que defensem els interessos generals dels espanyols per sobre de qualsevol altra consideració."

En un missatge dirigit als militants populars, els ha felicitat: "Heu guanyat les eleccions perquè heu tingut fe en la victòria i perquè l'heu perseguida". En la valoració de la nit electoral, Rajoy ha apuntat que en aquests comicis "han guanyat els demòcrates, la llibertat i els drets de la gent".

Crits de "Sí se puede"

Els simpatitzants populars que han acudit a la seu del carrer Génova han cantat "Yo soy español, español, español", "Tú sí que vales" dirigit a Rajoy i fins i tot uns irònics "Sí se puede", en referència al crit de guerra de Podem. Davant d'aquest ambient alegre, el guanyador dels comicis ha donat les gràcies insistentment a militants i direcció del partit i, en un gest poc habitual en ell, ha tingut un record especial per la seva dona, Elvira Fernández, a qui ha fet un petó dalt del balcó.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut