Madrid

Rajoy reclama la convocatòria d'eleccions generals anticipades

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha comparegut aquesta tarda per valorar les eleccions autonòmiques i municipals del 22 de maig. En el seu discurs, que ha encetat remarcant que "les eleccions premien qui ho fa bé i castiguen qui ho fa malament", Rajoy s'ha felicitat per haver aconseguit el "millor resultat de la història del partit en unes eleccions municipals". Tal com es preveia, quan ha parlat de pactes futurs, Rajoy no ha tancat les portes a acords amb cap força política excepte Bildu, de qui ha dit que "només volem que desapareguin de les institucions". Però el plat fort se l'ha reservat per al final de la intervenció, quan ha reclamat a Zapatero la dissolució de les Corts i la convocatòria anticipada d'eleccions generals.

Actualitzat
Després de reunir-se amb els líders territorials de la formació, el president del PP, Mariano Rajoy, ha valorat els resultats electorals i ha acabat demanant al govern la dissolució de les Corts i la convocatòria d'eleccions generals anticipades. En aquest sentit, el polític gallec considera que la fi de la legislatura seria el millor per a Zapatero, el PSOE i "els interessos dels espanyols".

"És un dia molt feliç per al PP"

Pocs minuts abans, Rajoy havia començat la seva intervenció amb un preàmbul en què, a banda de reconèixer que "avui és un dia molt feliç per al partit", també ha felicitat el gruix de l'electorat espanyol per l'augment de l'índex de participació, quantificat en més de mig milió de vots.

Tot seguit, Rajoy ha continuat repartint felicitacions i agraïments. Als votants que confiaven en el PP per primera vegada -als quals ha promès treballar perquè ho tornin a fer-, als militants del partit, als diferents equips de direcció de campanya de la formació i, en especial, a la seva comandant en cap, Ana Mato.

Èxit municipal i autonòmic

El president popular ha recordat que els d'ahir han estat els "millors resultats de la història en unes eleccions municipals" del PP, en relació amb la distància respecte al PSOE a tot l'Estat, que ha estat de 9,74 punts.

D'altra banda, Rajoy també ha parlat de l'èxit de les autonòmiques i ha volgut recalcar tres casos concrets. Primer, el tomb electoral que ha aconseguit a Castella-la Manxa la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal. Segon, els bons resultats del PP al País Basc, que, segons Rajoy, refermen la bona línia marcada pel seu líder, Antonio Basagoiti. I finalment, ha destacat que el PP català s'ha situat com la tercera força a Catalunya, amb 473 regidors.

Rajoy també ha elogiat la tria de l'eslògan nacional per afrontar la campanya "Centrats en tu", que considera un encert perquè ha marcat el timó d'una campanya feta des de la "moderació", sense respondre a cap "provocació".

Futur: "El PP governarà per a tots"


"Els espanyols han dit amb claredat que el PP és l'alternativa que volen i estarem a l'altura de les circumstàncies", ha assegurat. En nom dels càrrecs escollits del seu partit, Rajoy ha promès una llista de bones intencions: "treball seriós i dedicació plena, control de despeses supèrflues, austeritat, i transparència a l'hora d'explicar les polítiques preses".

Pactes electorals

En aquest punt de la seva intervenció, Rajoy ha apostat perquè el PP teixeixi "pactes duradors" en què "si algú es pensa que donarem sense esperar rebre res a canvi, està equivocat".

Tal com ja es preveia, Rajoy no ha tancat les portes a acords amb cap força política excepte Bildu, de qui ha dit que "només volem que desaparegui de les institucions".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut