Madrid

Rajoy rebutja l'oferta del PSOE de fer un pacte d'estat contra la corrupció urbanística

No hi haurà pacte nacional contra la corrupció urbanística. Mariano Rajoy ja ha respost a l'oferta del secretari d'Organització socialista, José Blanco, abans fins i tot que sigui presentada al Congrés. El president popular ha respost a l'oferta del PSOE abans de conèixer-ne el contingut i ha assegurat que "l'únic pacte és que deixin de robar i que actuïn la policia i els jutges". Rajoy ha anat més enllà i ha aprofitat per criticar l'actual govern. Segons el parer del líder del PP, la culpa dels últims i greus casos és de José Luis Rodríguez Zapatero, que "ha aconseguit que es torni a parlar de corrupció" a Espanya.

Actualitzat
Blanco va anunciar ahir a Astúries que el PSOE pensa proposar als populars un pacte d'estat per acabar amb la proliferació de casos relacionats amb la corrupció urbanística. L'objectiu de l'executiu de Rodríguez Zapatero és ara "anar a per totes caigui qui caigui". Els socialistes culpen d'"aquest urbanisme salvatge" els anys del govern del PP amb la modificació de la llei del sòl i el buidatge de contingut la Fiscalia Anticorrupció.

Tot i la política de mà estesa, Rajoy ha rebutjat qualsevol oferta que li presenti el PSOE en els pròxims dies, abans i tot de conèixer-ne el contingut. El dirigent popular no ha desaprofitat l'ocasió per carregar contra els socialistes. Rajoy ha recordat que el PP no té "alcaldes que demanen 40 milions", en referència a l'escàndol a la localitat madrilenya de Ciempozuelos, i són a la presó pel cas de Marbella.

Pistes del pacte

Tot i que es desconeix encara en què consistirà el pacte d'estat que el PSOE pretén oferir demà al PP, el secretari general dels socialistes madrilenys, Rafael Simancas, va donar certes pistes sobre la guia que pot seguir aquesta proposta. Durant la jornada "20 anys d'Espanya a la UE", Simancas va explicar que els socialistes pretenen desenvolupar una legislació sobre el sòl que combati l'especulació i promogui l'habitatge protegit; que estableixi usos del sòl en funció de l'interès de la gent, i que desenvolupi "un codi ètic" que asseguri transparència en les tramitacions urbanístiques.

Simancas ha precisat que el PSOE està oferint un gran acord per aprovar en el tràmit parlamentari la nova llei del sòl, que també busca combatre l'especulació i assegurar la neteja en la tramitació urbanística. Segons el dirigent socialista "cal assolir un compromís institucional i polític per fer de l'urbanisme una eina al servei del benestar i qualitat de vida dels ciutadans, de preservació de medi ambient i de lluita contra la corrupció".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut