Madrid

Rajoy: "Que Ciutadans estigui disposat a negociar la investidura és una bona decisió per Espanya"

El líder del PP cita la seva executiva el dia 17, coincideix amb les argumentacions del líder de Ciutadans i dóna a entendre que acceptaran les sis condicions, però no assegura que hi hagi investidura

RedaccióActualitzat

El líder del PP i aspirant a seguir ocupant el càrrec de president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha sortit de la reunió amb Albert Rivera amb un discurs pràcticament calcat al del líder de Ciutadans. Ha valorat molt positivament que aquest partit hagi canviat d'opinió i ara es mostri disposat a votar a favor de la seva investidura, i ha dit que convocarà l'executiva del seu partit per dimecres que ve, dia 17, per debatre l'adhesió a les sis condicions que posa Ciutadans.

Rajoy ha dit que li ha demanat aquests dies per poder "analitzar el document i les seves implicacions", perquè algunes de les condicions exigeixen un ampli consens parlamentari, com la reforma de la llei electoral, i fins i tot reformar la Constitució per eliminar els aforaments, i que ho han d'estudiar.

En el seu habitual to desapassionat i amb uns arguments gairebé idèntics als que havia expressat Rivera pocs minuts abans, Rajoy ha afirmat que el seu partit farà tot el que pugui perquè hi hagi govern, i ha elogiat el pas que ha fet Ciutadans:

"Això és molt important, i en la meva opinió, una bona decisió per a Espanya, si bé és veritat que condiciona l'obertura de negociacions al fet que el PP es comprometi a acceptar unes determinades condicions que vostès coneixen perfectament. El PP creu que el més important i el que els espanyols desitgen és que hi hagi un govern ja, i per tant el PP farà tot el que estigui a les seves mans perquè pugui obrir-se aquesta negociació."

Sense data per la investidura

Rajoy, però, no ha volgut donar cap pista sobre la possible data del debat d'investidura, que és de fet, la setena condició fixada per Rivera, i que aquest ha donat a entendre que pactaran tots dos quan l'executiva del PP hagi donat el vist-i-plau a fer seves les altres sis condicions. El candidat del PP ha contestat amb un "ja ho veurem" a les preguntes dels periodistes sobre la data, i tampoc no ha volgut assegurar que n'hi hagi, d'investidura.

Màxima pressió al PSOE

En aquest sentit, Rajoy ha aprofitat la compareixença per afirmar una i una altra vegada que només serà possible aconseguir formar govern si el PSOE renuncia a votar en contra seu en les dues votacions de la sessió d'investidura. Rajoy ha tornat a responsabilitzar exclusivament la formació liderada per Pedro Sánchez d'unes possibles terceres eleccions:

"Si el PSOE es manté en el "no", no serà possible formar govern i per tant haurem d'anar a noves eleccions. El que vull destacar és que avui hem fet un segon pas molt important per aconseguir el gran objectiu, que és que Espanya pugui tenir un govern i evitar la repetició de les eleccions."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut