Madrid

Rajoy proposa transferir les competències en immigració a la Unió Europea i no a les comunitats autònomes

El president del PP, Mariano Rajoy, ha advocat per transferir competències en matèria d'immigració a la UE, en comptes de tranferir-les a les comunitats autònomes. Creu que d'aquesta manera s'evitarà que els països de la UE tinguin situacions diferents que atreguin la immigració il·legal als països amb millors condicions per a ells, com és, segons ell, Espanya. A més, Rajoy ha afirmat que el primer que s'ha de fer a Espanya és prohibir les regularitzacions massives per l'efecte crida que provoquen, i també establir un major control a les fronteres.

Actualitzat
Segons Mariano Rajoy, "les normes sobre dret, reagrupament de familiars, visats i condicions d'entrada, d'expulsió i de repatriació" han de formar part d'una "política comuna europea perquè si no tothom anirà en aquest cas a Espanya, que és el país que té millors condicions en aquest moment" per a la immigració irregular.

Rajoy ha incidit en el fet que el més urgent que hauria de fer la UE és, d'una banda, "fer convenis de readmissió d'immigrants il·legals amb tots els països" i, d'una altra, "primar econòmicament en les ajudes al desenvolupament aquells països que col·laborin amb la UE en la lluita contra la immigració il·legal". El líder popular ha confirmat que aquestes dues propostes les plantejarà al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, quan es reuneixin, el pròxim dia 20.

I pel que fa a Espanya, considera que el primer que s'ha de fer és prohibir "per llei" les "regularitzacions massives", com l'última empresa pel govern socialista, que, segons Rajoy, ha produït "un efecte crida descomunal" que ha estat l'origen dels "cayucos" que cada dia arriben a les Canàries.

També és primordial, ha dit, un "major control a les fronteres" i ha proposat la creació de patrulles mixtes per controlar els passos fronterers dels Pirineus.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut