Berlín

Rajoy proposa a Merkel crear un contracte europeu d'integració per a immigrants

El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha proposat a la cancellera alemanya, Angela Merkel, amb qui s'ha entrevistat avui a Berlín, que els 27 harmonitzin un contracte d'integració per a tots els immigrants que arriben a la Unió Europea. Rajoy, que ha regalat a Merkel un pernil de Terol, un botifarró de Burgos i un cava de Girona, ha presumit de presentar-se a les eleccions del 9 de març amb el suport "del cor d'Europa". Un cor d'Europa en el qual, segons el líder popular, Espanya "ha d'assumir el protagonisme que li correspon".

Actualitzat

Mariano Rajoy ha viatjat a Alemanya per entrevistar-se amb la cancellera federal, Angela Merkel, i explicar-li les perspectives electorals del PP i intercanviar punts de vista sobre la situació econòmica i la immigració. En aquest últim tema, el líder del PP ha promès "treballar" per bastir una política comuna sobre immigració. En concret, ha proposat que els 27 harmonitzin els contractes d'integració amb els nouvinguts que ja tenen França, Bèlgica, Holanda i el Regne Unit. "El que proposo per a Espanya, ho proposo també per a Europa", ha dit Rajoy, que ha acusat el PSOE de "no prendre's seriosament" el tema i de caure en la "desqualificació" i la "demagògia".

Pel que fa a l'economia, Rajoy ha dit que ha quedat sorprès de veure que un litre de llet a Alemanya costa 70 cèntims i que a Espanya, en canvi, no baixa d'un euro. Aquest exemple l'ha portat a prometre que treballarà "perquè el litre de llet costi a Espanya, com a mínim, el que costa a Alemanya". El líder del PP ha afirmat també que coincideix amb la cancellera alemanya en la necessitat de fer reformes i "lluitar contra l'immobilisme econòmic" dels socialistes.

Anar al contingut