Madrid

Rajoy promet garantir per llei l'aprenentatge i l'ús del castellà a tot l'Estat

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha promès que el seu partit garantirà per llei el dret a fer servir i aprendre el castellà en totes les etapes del sistema educatiu a tot Espanya. Rajoy ha fet l'anunci en el marc del discurs de clausura de la Conferència Política que el PP ha celebrat durant tres dies a Madrid. Les seves paraules han estat acollides amb un fort aplaudiment per part dels assistents. A banda, Rajoy ha anunciat una "profunda reforma fiscal" per la qual tots aquells que guanyin anualment menys de 16.000 euros estiguin exempts de pagar l'IRPF.

Actualitzat

Això beneficiaria set milions d'espanyols que avui dia sí que paguen l'impost. El candidat popular a les eleccions generals del març ha explicat que la reforma implicarà que la majoria dels treballadors i pensionistes es trobaran amb uns ingressos extres que ara es destinen a Hisenda. Rajoy també ha avançat que s'acordarà una rebaixa addicional en els impostos a totes les dones que treballin fora de casa. A banda, ha assegurat que si el PP guanya les eleccions millorarà les pensions més baixes.

També ha avançat Rajoy que durà a terme una reforma de la Constitució que acabi amb el que ha qualificat de "subhasta de transferències" i defineixi el nucli bàsic de competències de l'Estat. Segons Rajoy, el model autonòmic "no pot estar permanentment obert" i és per això que ha defensat la necessitat d'un nou consens que estableixi que Espanya no acull més que una sola nació. A més, vol ampliar fins a dos terços la majoria necessària per aprovar reformes que afectin el bloc constitucional.

Finalment, el líder del PP ha assegurat que si guanya les pròximes eleccions generals proposarà que el Parlament aprovi una declaració institucional manifestant el compromís que "no existirà cap negociació política" amb ETA. "El terrorisme no admet més solució que la rendició o la derrota", ha dit Rajoy.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut