Berlín

Rajoy participa a la cimera que ha de decidir com es gastaran els 6.000 milions contra l'atur juvenil

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va aquest dimecres a Berlín per participar a la cimera per combatre l'atur juvenil auspiciada per la cancellera alemanya Angela Merkel. L'objectiu de la trobada és decidir com es gastaran els 6.000 milions d'euros que Europa va decidir destinar la setmana passada per lluitar contra aquest problema.

RedaccióActualitzat
Cita important aquest dimecres en la lluita contra l'atur juvenil a Berlín. La cancellera alemanya Angela Merkel hi ha convocat una cimera, amb una vintena de caps d'estat i de govern, entre els quals hi ha Mariano Rajoy, François Hollande o Enrico Letta.

La trobada ha de servir per decidir com es repartiran els 6.000 milions d'euros que el Consell Europeu va decidir destinar-hi, un terç dels quals, gairebé, han de ser per a Espanya. Rajoy considera insuficients els 1.900 milions d'euros que corresponen a l'estat espanyol i confia poder ampliar-los per poder reduir les cotitzacions socials dels contractes per a joves.

Angela Merkel vol que la conferència de Berlín permeti que els països rebin com abans millor els fons de l'anomenada garantia juvenil, que pretén donar ocupació o formació als menors de 26 anys, quatre mesos després d'haver acabat la seva activitat laboral o els seus estudis. Segons la cancellera, la reunió ha de servir per intercanviar les "millors pràctiques" i analitzar com es pot intensificar la col·laboració entre les diferents agències d'ocupació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut