València

Rajoy ofereix a Zapatero el seu suport per impedir que Batasuna es presenti a les eleccions del maig

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha ofert el suport del PP al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per impedir que l'esquerra abertzale es presenti a les eleccions del maig. Pel líder del PP, la concurrència als comicis de l'esquerra abertzale suposaria un cop a la lluita antiterrorista.

Actualitzat

Pel líder del PP no "hi hauria un error pitjor" en matèria antiterrorista que permetre que finalment la il·legalitzada Batasuna estigués present en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del maig.

Si es produís, aquest fet seria "la bufetada més gran" que es pot donar a la lluita contra ETA, una lluita en què, segons ha apuntat, el govern socialista ha trencat tot el consens, en referència al Pacte per les Llibertats i contra el Terrorisme.

"Hi havia un consens, un acord que va firmar el que avui és president del govern, quan Aznar presidia el govern d'Espanya, amb el suport de la immensa majoria dels espanyols, que va ser útil, eficaç, que apostava per la derrota del terrorisme i no per la negociació", ha insistit Rajoy.

"Guanyarem les eleccions"

Davant les 10.000 persones que s'han reunit al pavelló 7 de la Fira de Mostres de València en un acte de precampanya del PP, Rajoy ha garantit que el seu partit guanyarà les pròximes eleccions autonòmiques, municipals i generals perquè, ha assegurat, el PP "diu la veritat" i perquè "els fets parlen".

El líder popular ha insistit que "els fets parlen però també produeixen confiança en el futur" i, en aquest sentit, ha recordat l'eslògan de la campanya del PP per les pròximes eleccions del 27 de maig, "Confiança", perquè la "confiança és seguretat, certesa, horitzó de futur".

Ha explicat que aquesta és l'alternativa del PP davant el "model de Zapatero", que és el del tripartit català. "Necessita la Comunitat Valenciana un tripartit?", s'ha preguntat Rajoy. "Per parlar de què? -ha continuat-, dels Països Catalans, de la supressió de les diputacions... Un altre cop autodeterminacions, independència. Per què serveix tot això?", ha dit Rajoy, i ha destacat que, del que s'ha de parlar, és de l'aigua, de l'AVE, de la immigració i de la seguretat ciutadana.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut