Madrid

Rajoy no sap si en una Catalunya independent els seus habitants matindrien la nacionalitat espanyola i europea

En una entrevista a Onda Cero, el periodista li ha fet notar que no podrà retirar la nacionalitat espanyola a cap català que la vulgui mantenir, perquè així ho diu la llei

Actualitzat

Deixaria de ser espanyol o europeu un ciutadà català en una hipotètica Catalunya independent? Sobre aquesta qüestió ha estat interrogat el president del govern espanyol en una entrevista a Onda Cero. Mariano Rajoy ha insistit que seria una barbaritat obligar els catalans a deixar de ser ciutadans espanyols i europeus. El periodista li ha recordat que l'única manera de perdre una nacionalitat és renunciar a ella expressament. Rajoy ha dubtat durant uns segons per acabar donant per tancada aquesta qüestió assegurant que és "una disquisició que no porta a enlloc".

En la mateixa entrevista, el president del govern espanyol ha advertit que "ni els escons ni els vots serveixen per legitimar una operació il·legal" com considera la independència. Per contra, ha considerat una opció "sensata i raonable" fer un pacte contra el sobiranisme, tot i que cap de les forces firmants sigui la més votada a Catalunya.

D'aquesta manera, ha recordat que ell és partidari sempre que governi la llista més votada, tot i que aquesta regla pot tenir alguna "excepció", com per exemple a Catalunya davant del que defineix com una situació excepcional.

"La regla general que governi la llista més votada té la seva excepció i en aquest cas, si fos possible construir una alternativa davant de qui vol liquidar Espanya, seria una cosa sensata i raonable."

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut