Madrid

Rajoy no renovarà Trillo com a ambaixador a Londres

El relleu, però, es farà juntament amb 72 ambaixadors més, i no immediatament, pel dictamen del Consell d'Estat sobre l'accident del Iak-42, mentre la germana d'una de les víctimes titlla l'exministre d'"indigne"

RedaccióActualitzat

Federico Trillo no continuarà com a ambaixador espanyol a Londres. Ho ha donat a entendre el Ministeri d'Exteriors l'endemà que es va fer públic el dictamen del Consell d'Estat, que responsabilitzava directament l'exministre de Defensa de l'accident del Iak-42, i després que tots els partits del Congrés, excepte el PP, en reclamessin la destitució.

El Ministeri, però, ha volgut separar els dos fets, i ha argumentat que Trillo serà rellevat igual que 72 ambaixadors més, dels 117 que té Espanya arreu del món. Segons aquest argument, Londres és només una més de les ambaixades que estan "pendents de renovació", després de gairebé un any de govern en funcions.

Aquesta interinitat hauria paralitzat els nomenaments al Ministeri, de manera que s'hauria suspès la rotació d'ambaixades prevista per al 2015, prorrogat el mandat dels ambaixadors en edat de jubilació i mantingut les places vacants.

 

Una familiar de les víctimes rebutja la versió d'Exteriors

Quan ha sabut la notícia del futur relleu de Trillo, la germana d'una de les víctimes de l'accident del Iak-42, Curra Ripollés, ha penjat un vídeo a Twitter en què el titlla d'"irresponsable" i "indigne" i nega que el relleu estigués previst. En el vídeo, gravat davant de la bandera espanyola que hi ha a la plaça Colón de Madrid, col·locada durant el mandat de Trillo com a ministre de Defensa, Ripollés s'adreça directament a Mariano Rajoy:

"No li consentim que digui que ho deixa perquè estava previst. Trillo se'n va per irresponsable, per indigne i per falta d'honor. I no pot tornar-nos a enganyar ni vendre'ns una altra mentida emmascarada dient que ja estava previst el canvi de lloc. No, senyor Rajoy, Trillo se'n va perquè els espanyols volem que se'n vagi. Visca Espanya!"

 


 

De Cospedal es vol explicar

L'actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, per la seva banda, ha respost a les peticions de compareixença davant la comissió de defensa del Congrés per explicar la seva versió sobre el dictamen del Consell d'Estat.

La ministra ho ha anunciat després que el grup socialista ha demanat que es convoqui de manera extraordinària aquesta comissió i la d'Exteriors perquè els respectius ministres s'expliquin i responguin les preguntes dels diputats.

De Cospedal també ha accedit a la demanda dels familiars de les víctimes de l'accident d'aviació i ha afirmat que la setmana que ve es reunirà amb ells.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut