Madrid

Rajoy: "No he canviat i no fallaré als que tenen dubtes"

S'esperava amb candeletes que el líder del Partit Popular parlés en públic després d'un reguitzell de declaracions que han sacsejat, encara més, les entranyes del PP. Després de la renúncia formal de María San Gil, i la simbòlica d'Ortega Lara, i dels estirabots del matrimoni Aznar-Botella contra el rumb que mira d'impregnar Rajoy al partit, el mateix afectat ha parlat. Rajoy ha volgut deixar clar que és conscient que hi ha "incerteses i dubtes" entre alguns sectors, però els ha volgut tranquil·litzar assegurant que ell no ha canviat, que té les idees i els principis ben clars i que no fallarà als que el van votar.

Actualitzat
Mariano Rajoy no ha parlat de crisi, però sí que ha admès que hi ha "persones en situació d'incertesa o que tenen dubtes", i els ha volgut deixar clar els valors del Partit Popular que ell proposa són els mateixos que abans. "Alguns no hem canviat, alguns tenim les idees clares i els principis; alguns volem construir i, com hem demostrat en altres ocasions, tirarem endavant. El PP no fallarà als que el van votar, i jo, per descomptat, de cap de maneres", ha remarcat.

Rajoy ha explicat que es presentarà al pròxim congrés del partit amb la força dels més de deu milions de persones que van votar-lo a les últimes eleccions generals, "el segon millor resultat de la història", ha remarcat. També s'ha mostrat convençut que molts votants socialistes a les generals tornaran a confiar en el PP. "Ho faig des de la convicció que podem guanyar les pròximes eleccions", ha dit.

L'actual president del PP ha promès que continuarà defensant els principis definits al congrés del 1989, que són "la defensa de la llibertat i la igualtat, la importància d'un bon sistema de protecció social, que amb els terroristes no s'hi negocia sinó que se'ls derrota, l'Espanya constitucional, l'Estat de les autonomies i que Espanya és una nació de ciutadans lliures i iguals".

Rajoy ha avisat que si el govern espanyol "torna a negociar amb ETA o a propiciar un Estatut com el català", ell no haurà de rectificar "ni una coma" de les seves declaracions. Les opinions que té sobre aquests temes, ha puntualitzat, "no són d'ahir, ho crec des que tinc ús de raó".

Ara bé, si el govern espanyol rectifica i va cap a les posicions del PP, ell li donarà suport. "No puc dir al govern que li dono suport quan crec que ho fa malament i tampoc puc dir-li que no li dono suport quan crec que ho fa bé. Això és convivència", ha afegit.

A més, ha reclamat "respecte per l'adversari" en nom d'aquesta convivència, tot i que ha precisat que la convivència "no exclou la crítica" i sí que "exigeix diàleg". Rajoy ha apostat per un PP "unit" i que sigui una formació "moderada, de centre reformista, preocupada per la gent, pels seus problemes i per l'economia".

El president dels populars s'ha defensat de l'allau de comentaris crítics en una conferència de la presidenta del PP a Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, al Club Siglo XXI, a Madrid. D'entrada l'ha abordat una massa de periodistes que li han preguntat què en pensava, de la renúncia de María San Gil, però Rajoy no ha volgut parlar-ne.
Anar al contingut