Mariano Rajoy al campus FAES
Mariano Rajoy al campus FAES
Madrid

Rajoy no descarta que les generals siguin al desembre, perquè té la voluntat d'aprovar els pressupostos

El cap de l'executiu ha deixat la porta oberta a aquesta opció quan ha assegurat que "tot és possible"

RedaccióActualitzat

El president del govern i del Partit Popular, Mariano Rajoy, no descarta que les eleccions generals puguin ser el mes de desembre, aprofitant al màxim la legislatura, ja que té la voluntat d'aprovar a les Corts aquest any el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat.

Així ho ha revelat el mateix Rajoy en una conversa informal amb periodistes en acabar la seva intervenció en la XII edició del Campus FAES que s'ha fet aquesta setmana a Guadarrama, un acte en què ha estat acompanyat per l'expresident del govern José María Aznar.

El cap de l'executiu ha deixat la porta oberta a aquesta opció quan ha assegurat que "tot és possible". Quan se li ha preguntat que si el que el govern pretén és aprovar els pressupostos, ha respost contundent: "Home, és clar."

Per avançar el procés, l'executiu hauria de fixar la presentació del pressupost durant el mes de juliol i concentrar la tramitació parlamentària durant l'estiu si el que busca és aprovar-lo abans que es dissolguin les Corts.

Si el president del govern convoca les eleccions finalment el 13 de desembre, hauria de dissoldre les Corts 54 dies abans de la jornada electoral, això vol dir a mitjans d'octubre.

Abans d'aquestes declaracions, i durant l'acte de clausura del Campus FAES, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha presentat el seu partit com a únic referent d'estabilitat i de certesa que Espanya davant les amenaces que, ha dit, representen els populismes.

També s'ha mostrat contrari al suport que els dóna el PSOE. En aquest sentit, el president del govern ha carregat durament contra el PSOE, al qual ha acusat de ser "titelles de radicals" i de "trair la seva herència de centralitat" per convertir-se en "company de viatge o portamaletes dels populistes i dels separatistes". Segons Rajoy, Sánchez ha posat "un nou cordó sanitari al voltant del PP".

Ha aprofitat, a més, per atacar el procés del 27-S, sense anomenar ni Catalunya ni Artur Mas.
Anar al contingut