Rajoy a La Valletta
Rajoy a La Valletta
La Valletta

Rajoy no anticipa mesures per respondre al sobiranisme i demana complir la llei

RedaccióActualitzat

El president de Govern, Mariano Rajoy, ha evitat anticipar les mesures amb què pot respondre als avenços que facin els independentistes a Catalunya, com la convocatòria d'un referèndum, i ha subratllat que l'essencial és parlar i que les lleis es compleixin en tot moment.

Rajoy s'ha referit a les pretensions dels partits defensors de la independència a Catalunya en la conferència de premsa que ha ofert a La Valletta amb motiu de la cimera extraordinària de líders de la UE celebrada a Malta.

En demanar-li si podia especificar les mesures coercitives que, segons algunes fonts del govern, podria tenir preparades l'executiu, Rajoy s'ha limitat a assenyalar que no cal avançar esdeveniments ni tampoc és temps de comentar el que es pot o no es pot fer en funció de l'evolució dels fets.

Sí que ha assegurat que hi ha converses per tancar i una trobada amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, encara que de moment no està fixada cap data.

"Vingui vostè a la reunió sobre finançament autonòmic", ha dit referint-se als dirigents de la Generalitat i després de l'absència de Puigdemont a la Conferència de Presidents.

Rajoy ha censurat expressions com "Espanya ens roba". "No recordo qui, havia de ser un dirigent polític important, que deia que no compartia aquest criteri", ha ironitzat Rajoy durant la roda de premsa referint-se a una recent entrevista del portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, en què negava aquesta afirmació.

Finalment, Rajoy no ha volgut opinar sobre la investigació a Catalunya contra el suposat cobrament de comissions per part de Convergència i ha expressat el seu respecte a la feina judicial. "Jo tampoc he de contribuir a generar més tensió de la que hi ha", ha afegit.

Anar al contingut