Madrid

Rajoy no aconsegueix ser investit en la segona votació

"No" a Rajoy amb resultat calcat a la primera votació: 170 "sí", 180 "no"

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy no ha aconseguit la llum verda, el suport que necessitava per aconseguir la investidura i ha perdut aquesta segona votació al Congrés.

Aquests resultats negatius del líder popular avoquen als votants a unes terceres eleccions per mirar de trobar president. Si cap candidat obté el suport de la cambra en els pròxims dos mesos, el 31 d'octubre es dissoldran automàticament les Corts i els comicis s'haurien de fer, si no es posa remei, el 25 de desembre. Però el PP està disposat a negociar els terminis per escurçar la campanya electoral i evitar que les terceres eleccions caiguin en Nadal.

Segona votació d'investidura

Fa dos dies, el president en funcions no va aconseguir els 176 vots que necessitava. Era la primera votació, que va acabar amb aquest resultat: 170 sís, 180 nos.

Aquesta tarda, amb aquesta segona sessió, Rajoy només havia d'arribar a la majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra per ser president.

Però el resultat ha estat de 170 vots del SÍ de PP, Ciutadans i Coalició Canària. Rajoy buscava, per tant, l'abstenció d'una part dels socialistes que ja havien dit per activa i passiva que no cedirien. Havien de ser 11 abstencions, però no ha estat així.

Les terceres eleccions no seran per Nadal

Davant del més que previsible "no" que Mariano Rajoy s'ha endut aquest vespre, el PP diu que caldrà impedir que les terceres eleccions se celebrin el dia de Nadal.

Els populars han convocat per aquest dissabte el seu comitè executiu per estudiar quin camí cal seguir a partir d'ara i com escurçar la campanya electoral. El PP s'ha estimat més fer aquesta reunió tan aviat com fos possible perquè, dissabte a la tarda, Rajoy viatja a la Xina per participar en una reunió del G-20, un viatge que el PP volia fer amb Rajoy ja investit president.

Espanya ja fa 257 dies que té un govern en funcions, des de les eleccions del 20 de desembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut