Madrid

Rajoy no aclareix si demanarà condicions a canvi del rescat a Catalunya

El president del govern espanyol no aclareix si demanarà condicions a Catalunya a canvi de l'ajuda de més de 5.000 milions que ha demanat l'executiu català, però ha assegurat que no la deixarà caure.

RedaccióActualitzat
En declaracions fetes després de l'entrevista amb el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no aclareix si demanarà condicions a Catalunya a canvi de l'ajuda de més de 5.000 milions que ha demanat l'executiu català.

Rajoy ha assegurat, això sí, que no la deixarà caure i que ajudarà Catalunya com fa amb altres comunitats.

"El govern espanyol ajudarà la Generalitat de Catalunya, com ja hem fet en moltes altres ocasions i parlarem amb ells de tot el que s'hagi de parlar", ha dit Rajoy sobre l'anunci de la Generalitat que demanarà al Fons per a les Comunitats Autonòmiques un total de 5.023 milions d'euros i que no admetrà noves condicions ni noves retallades.

Rajoy ha explicat que el govern de Catalunya té "un problema de liquiditat" perquè "no pot fer front a determinats venciments del seu deute". "No es tracta que Catalunya augmenti el seu deute, sinó que té uns venciments de deute i per tant ha de demanar un ajut a l'Estat", ha aclarit.

El president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, amb qui Rajoy ha fet la roda de premsa després de l'entrevista que els dos mandataris han mantingut aquest migdia, també ha estat preguntat sobre la incertesa regional a l'estat espanyol. Van Rompuy ha respost que a Europa el que li importa és el resultat del país en el seu conjunt. "Com aconseguir conjugar interessos de les parts i de l'Estat en el seu conjunt, com organitzar-se correspon a Espanya", ha dit.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut