Barcelona

Rajoy nega que sabés res de les converses entre Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau

"Jo no sabia qui era el cap de l'oficina Antifrau ni sabia que existia aquest càrrec", assegura el president espanyol en funcions

RedaccióActualitzat

El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha negat que conegués la presumpta conspiració entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per buscar escàndols de corrupció que esquitxessin líders de Convergència i d'Esquerra. Segons el diari digital Público.es, que ha difós més fragments de les converses entre tots dos, fetes poc abans de la consulta del 9-N, i que van tenir lloc al despatx del ministre de l'Interior, el president espanyol n'estava al cas. En una primera conversa, el ministre diu a De Alfonso que n'informarà Rajoy, i en una segona, li confirma que Rajoy ho sap, li garanteix que és una persona discreta i insinua que hi està d'acord:

Jorge Fernández Díaz: "El president del govern ho sap".

Daniel De Alfonso: "Em sembla bé, però això és lògic, és una relació de govern".

Jorge Fernández Díaz: "L'hi vaig dir. És un home discret. Per descomptat, la seva mà dreta no sap el que fa la seva mà esquerra. Jo el conec molt bé, ja fa molts anys. Fa molts anys que treballo i col·laboro amb ell, des del febrer del 91 ininterrompudament, en l'oposició o en el govern".

Rajoy, però, assegura que no va tenir coneixement de les converses fins ahir. És més, ha afirmat que ni tan sols sabia de l'existència de l'Oficina Antifrau, "Jo no sabia qui era el cap de l'Oficina Antifrau ni sabia que existia aquest càrrec", ha dit en una entrevista a Onda Cero. El president espanyol en funcions ha explicat que ahir mateix va parlar amb el ministre de l'Interior i que ell li va explicar que es tractava de dues reunions que havia fet fa dos anys a petició del cap de l'Oficina Antifrau. Rajoy ha garantit que "mai" s'han filtrat investigacions policials des de l'executiu espanyol per malmetre un partit.

Rajoy també ha defensat el seu ministre de l'Interior. Al seu parer, Jorge Fernández Díaz ha donat explicacions "contundents". "Hi ha gent amb ganes d'organitzar un problema on no existeix", ha afegit.

En la gravació difosa aquest dimarts, s'hi sent com Jorge Fernández Díaz demana al cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, que investigui les adjudicacions que el govern tripartit va fer a la companyia CESPA, del grup Ferrovial, on treballa el germà d'Oriol Junqueras. El cap de l'Oficina Antifrau també es refereix al cas de dues cunyades de Felip Puig que van ser promocionades sense seguir els criteris legals i s'ofereix a fer-ho públic des de l'Oficina Antifrau, alliberant la UDEF de fer aquest paper.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut