Mariano Rajoy a l'arribada a la cimera del G-20 a la ciutat xinesa de Hangzhou
Mariano Rajoy a l'arribada a la cimera del G-20 a la ciutat xinesa de Hangzhou
Hangzhou

Rajoy intentarà guanyar el suport del PSOE després de les eleccions basques i gallegues

Mariano Rajoy no es planteja la possibilitat de fer un pas al costat i deixar pas a un altre candidat del PP

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no renunciarà a intentar tornar a ser investit i considera que el líder el PSOE, Pedro Sánchez, no pot construir una alternativa de govern.

En una conversa informal amb periodistes en l'avió que el portava cap a la cimera del G-20, a Hangzhou, a la Xina, Rajoy ha reconegut que, tot i que sembla impossible fer canviar el sentit del vot dels socialistes, tornarà a posar-se en contacte amb Sánchez després de les eleccions basques i gallegues del 25 de setembre perquè creu que la col·laboració amb el PSOE és l'única opció.

Rajoy no es planteja la possibilitat de donar pas a un altre candidat del PP a la investidura i assegura que ni Pedro Sánchez ni Albert Rivera li han fet una aquest plantejament. El president del govern espanyol en funcions ha assegurat que no desitja unes terceres eleccions, però ha garantit que, si es convoquen, ell vol ser el candidat del PP.

Mariano Rajoy s'ha mostrat convençut que ha fet tot el que havia de fer per intentar formar govern i assegura que ho tornarà a intentar: "Em trobo molt bé. Jo defensaré el dret a governar del PP i ho faré fins l'últim moment",

Defensa de l'exministre Soria

Sobre la polèmica proposta de José Manuel Soria per a un càrrec al Banc Mundial, Mariano Rajoy nega que hagi estat una decisió presa pel govern espanyol en funcions i considera que seria injust impedir que l'exministre optés al càrrec.

Mariano Rajoy sosté que la candidatura de José Manuel Soria per al càrrec al Banc Mundial és el cas d'un funcionari no inhabilitat que torna a l'administració pública.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut