Washington

Rajoy intenta convèncer els inversors nord-americans que confiïn en l'economia espanyola

Mariano Rajoy tanca el seu viatge als Estats Units satisfet perquè creu que ara Washington veu millor Espanya sobretot perquè, assegura, ha aconseguit redreçar l'economia. En una conversa informal amb la premsa s'ha negat a tornar a parlar del procés sobiranista.

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy tanca la seva visita oficial a Washington animant els inversors nord-americans a confiar en l'economia espanyola. En un sopar a la Cambra de Comerç dels Estats Units, el president del govern espanyol ha admès que l'atur continua sent el principal problema però que mantindrà les reformes per garantir la creació d'ocupació en els pròxims mesos: "El govern continuarà eliminant traves i actuant sobre tots els elements que puguin consolidar la recuperació i fer-la més intensa".

Rajoy ha dit que el seu govern constata un canvi en la situació econòmica: "Després de dos anys d'intenses reformes, l'economia espanyola està davant un canvi de cicle, començant una recuperació i renovant el seu atractiu com a país receptor d'inversions". I ha destacat: "Ja no es parla de l'increment de la desocupació perquè aquest any ha baixat l'atur a Espanya, encara que aquest sigui el principal repte per al nostre país. Aquí hem de dedicar tots els nostres esforços".

Rajoy no ha parlat aquesta vegada del procés sobiranista a Catalunya. En tot cas, aquesta qüestió ha planejat durant la trobada del cap de l'executiu amb empresaris espanyols i nord-americans. El president de la Cambra de Comerç dels Estats Units, Tom Donohue, equipara els fets catalans amb el cas d'Escòcia i confia que el govern espanyol pugui gestionar-ho en la mateixa línia que està seguint el Regne Unit.

Durant la compareixença informativa d'aquest dimarts a la Casa Blanca davant Barack Obama, Mariano Rajoy va explicar que la independència de Catalunya no es durà a terme. El president espanyol va alertar que la "inestabilitat política i la incertesa no ajuden a la recuperació econòmica" i es va mostrar confiat que "tot això ho superarem". El president espanyol torna aquest dimecres a Madrid després d'aquesta visita oficial de dos dies a Washington.

 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut