Barcelona

Rajoy insisteix en el pacte amb el PSOE: "És l'únic que és viable"

A la convenció del PP a Barcelona hi ha ponències específiques en defensa de la unitat d'Espanya i la sobirania nacional, després que el Parlament hagi refermat la resolució independentista del 9-N

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha tornat aquest dissabte a Barcelona, acompanyat de la plana major del Partit Popular, per tancar la convenció del partit sobre l'enfortiment institucional. Amb Rajoy han vingut la secretària general, María Dolores de Cospedal, i la vicepresidenta en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría.

En la seva intervenció, Rajoy,analitzant els resultats de les eleccions, ha remarcat que és la primera vegada que el partit que guanya unes eleccions generals no pot governar, com havia passat fins ara.

"El que ha passat el 20-D és un canvi -el temps dirà si per a bé o per a mal- en la conformació del Congrés dels diputats. I el missatge és: s'ha de pactar. I el partit popular ha entès aquest missatge".

Rajoy ha afegit que la proposta del PP després de les eleccions ha estat sempre la mateixa: coalició entre PP i PSOE. Per una raó, ha dit: "és necessari". "I si s'hi volen incorporar C's, els vots dels quals no decideixen, estarem encantats", ha dit Rajoy.

Rajoy creu que PP i PSOE coincideixen en moltes coses. I, a més, ha subratllat que 15 països de la Unió Europea han adoptat aquest model.

"Això és el que vam dir el 21 de desembre i això és l'únic que és viable, avui, abans d'avui i des del 21 de desembre al nostre país."

I després de remarcar que el PP no ha participat "en cap joc" ni ha volgut convertir la política "en un espectacle", Rajoy ha insistit en la imperiosa necessitat de fer un govern "seriós", presidit pel PP.

El líder del PP ha criticat que la proposta del PSOE i el pacte que va firmar amb Ciutadans pretenia "derogar" totes les reformes del PP i ha estat "derrotada a les Corts" i per això "la que està en vigor ara" és la proposta del PP.

El president del govern espanyol en funcions també ha advertit que, mentre ell presideixi l'executiu, "no es permetrà la fallida de la sobirania nacional" ni que "es posi en dubte la unitat nacional".

"Nosaltres sempre hem estat disposats a parlar amb tothom. Amb tots els que tinguin alguna cosa per aportar. Però sempre hem dit -i ningú ens podrà negar que no hàgim jugat net i que no hàgim estat clars- que amb la unitat d'Espanya, amb la sobirania nacional i amb la igualtat entre espanyols no s'hi juga."

Orgullosos del català i el castellà

El líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, ha defensat que a Catalunya hi ha dues llengües, en resposta al manifest del Grup Koiné:

"Creiem amb molt d'orgull que el català i l'espanyol formen part de la riquesa del patrimoni que tenim els catalans i el defensarem amb molt d'orgull i molta força."

Cinc cimeres per donar a conèixer els cinc pactes d'Estat

La d'avui és una de les cinc cimeres amb què el PP dóna a conèixer els cinc pactes d'Estat que ofereix al PSOE i Ciutadans per acordar una gran coalició de govern. Aquestes cimeres serviran també per engreixar la maquinària electoral de cara a la repetició de les eleccions al mes de juny si les negociacions no fructifiquen.

A la convenció sobre enfortiment institucional que es fa aquest dissabte a Barcelona hi ha ponències específiques en defensa de la unitat d'Espanya i la sobirania nacional espanyola. Una temàtica carregada d'intencions després que el Parlament hagi refermat la resolució independentista del 9N. D'altra banda, PSOE, Podem i Ciutadans han entrat en un carreró sense sortida en les negociacions per desencallar una investidura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut