Còrdova

Rajoy inicia la precampanya donant per tancat el període d'investidura i culpant el PSOE i C's del no-acord

Tot fa pensar que no hi haurà acords d'investidura i que la situació política desembocarà en la convocatòria de noves eleccions el 26 de juny

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, el rei Felip VI comença una nova roda de contactes amb els líders de les 14 formacions polítiques amb representació al Congrés. Tot fa pensar que no hi haurà acords i que desembocarà en la convocatòria de noves eleccions el 26 de juny.

El líder del PP, Mariano Rajoy, beneix ja la precampanya. En un acte amb les Noves Generacions del partit a Còrdova, el president popular veu tancat el període d'investidura i insinua que està preparat per a les eleccions.

"Estic en forma, amb ganes i disposat un cop més a presentar batalla pel PP, per Espanya i pels espanyols"

Rajoy ha justificat el paper del seu partit des del 20-D i culpa el PSOE i Ciutadans de no haver aconseguit un acord "sensat":

"Ciutadans i el PSOE junts i Ciutadans, el PSOE i Podem en una reunió a 18 intentant arribar a un acord de govern. Aquesta va ser la foto final d'aquest període de quatre mesos. Francament, hi havia fotografies millors, més sensates i molt més útils per als espanyols. Ells ho han fet impossible, el PSOE i Ciutadans. Repeteixo, vam fer el que havíem de fer, no ens vam equivocar"

Mentre que Mariano Rajoy culpa directament Pedro Sánchez de no voler pactar un govern de gran coalició, des del PSOE, Antonio Hernando reconeix que un govern de canvi no serà possible i defensa l'esforç del líder socialista per haver-ho intentat:

"No entrarem en un joc tan infantil de veure qui en té la culpa. El que sí que dic és qui ha fet més esforços i aquest és Pedro Sánchez. Sense cap dubte; el líder que ha estat més valent a l'hora d'afrontar aquest temps;  el que ha donat més la cara; el que va poder ser president amb el suport dels independentistes i llançant-se als braços de Podem, i no va voler"

Des de Podem, Xavier Domènech admet també que "probablement hi hagi eleccions". A "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24 ha reiterat que no hi haurà pacte amb PSOE i Ciutadans, i defensa sumar esforços amb Esquerra Unida de cara al 26-J.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut