Madrid

Rajoy i Rivera no es tanquen cap porta i demanen a Sánchez que no plantegi vetos

Els dos líders fan una crida a arribar a un acord

RedaccióActualitzat

En la vigília que es publiqui al BOE el decret de convocatòria d'eleccions el 26 de juny, tots els líders tenen coll avall que caldrà tornar a negociar després dels comicis. Mariano Rajoy i Albert Rivera han coincidit en els actes de commemoració de la comunitat de Madrid, on governa el PP amb un acord amb Ciutadans.

Tot i que les posicions es mantenen, tan Rivera com Rajoy no es tanquen cap porta i han demanat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que no torni a començar amb vetos. Rajoy ha advertit Sánchez que després del 26-J no pot tornar a passar el mateix que els últims quatre mesos i no ha de plantejar vetos al PP perquè això és dolent per a la democràcia.

"Jo de pactar o no pactar, no hi entraré. El que vull és pactar amb els espanyols i són els espanyols els que decidiran amb el seu vot com queda conformat el Parlament i a partir d'aquí treballarem. El que ha passat aquests quatre mesos no es pot tornar a repetir. Els vetos són dolents per a la democràcia. El nostre partit ha estat vetat i espero que ara arribi el sentit comú i tothom actuï amb una mica de sensatesa perquè tenim una magnífica oportunitat".

Rajoy també ha dit que farà una campanya en positiu i que espera que la resta de líders dels partits actuïn igual.

"Espero que sigui una campanya tranquil·la, sensata. Jo faré una campanya en positiu. No entraré en discussions, baralles ni molt menys en sortides de to. Tan de bo que tothom ho faci així. Explicaré què el que farem a Espanya en els propers 4 anys".

Rivera, per la seva banda, també ha fet una crida a arribar a un acord i a no enrocar-se amb posicions absolutes:

"Ha de ser una campanya amb molta més empatia, molt més humil i sobretot buscant solucions. Aquí no serveix enrocar-se en posicions absolutes o maximalistes. S'ha vist que si no hi ha acord, no hi ha canvi. Si seguim enrocats com alguns, que s'ha vist que s'han passat quatre mesos en un racó sense fer res, com el senyor Rajoy, o com Pablo Iglesias torpedinant qualsevol intent de fòrmula de govern que ha tingut Espanya, serà molt complicat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut