Madrid

El PP i Ciutadans arriben a un acord per la investidura de Mariano Rajoy

Una reunió discreta de Mariano Rajoy i Albert Rivera aquest dissabte ha desencallat les negociacions

RedaccióActualitzat

El PP i Ciutadans han arribat a un acord d'investidura. Una reunió discreta de Mariano Rajoy i Albert Rivera aquest dissabte a la tarda ha desencallat les negociacions. Ara, el PP busca l'abstenció del PSOE. Aquest dilluns hi haurà una reunió Rajoy-Pedro Sánchez al Congrés.

 

El document que han segellat Rafael Hernando i Juan Carlos Girauta porta per títol "150 compromisos per millorar Espanya". La firma de l'acord s'ha fet a la 1 del migdia, poc després d'una reunió dels equips negociadors dels populars i de la formació taronja.

 

Avui mateix es podria sumar a l'acord el diputat de Coalició Canària. Amb les tres formacions, sumarien 170 escons, sis per sota de la majoria absoluta necessària per elegir el president espanyol.

Rajoy i Rivera anuncien l'acord

Esl dos líders han comparegut per separat aquest diumenge al migdia per explicar els punts de l'acord. Rivera ha sortit primer i ha fet un discurs llarg en què ha destacat diversos punts de l'acord que assegura que han aconseguit arrencar al PP.

Rajoy ha estat molt més breu i s'ha centrat a destacar que Espanya necessita un govern i a cridar a la responsabilitat al PSOE perquè permeti la seva investidura.

Esperant el PSOE

Encara que tanquin un pacte, Rajoy continuarà sense tenir els escons necessaris. El socialista Patxi López ha insistit en el rebuig del seu partit a Rajoy:

"Hi ha qui pensa, Rajoy segur que ho pensa, que ens doblegaríem. Que en algun moment el Partit Socialista cediria. Els socialistes no avalarem un govern del PP perquè això significaria blanquejar o indultar un Partit Popular sumit en una corrupció obscena per la qual mai ha volgut assumir cap responsabilitat."

Malgrat tot, Rajoy i Pedro Sánchez es reuniran aquest dilluns al Congrés.

El portaveu d'Units-Podem, Íñigo Errejón, ha expressat el seu desig que els partits que han anunciat el "no" a Rajoy siguin ferms en el seu rebuig, i ha vaticinat que la del líder del PP serà una investidura fracassada. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut