Madrid

Rajoy: "He trucat a Zapatero i li he desitjat sort pel bé d'Espanya"

El Partit Popular ha perdut les eleccions generals i després d'una primera compareixença del director de la campanya, Pío García Escudero, per felicitar el guanyador i admetre la derrota, a quarts de dotze de la nit ha comparegut a la seu del carrer Génova de Madrid Mariano Rajoy, que, enmig de constants interrupcions pels crits dels militants i simpatitzants, ha agraït el suport que ha rebut i ha afirmat que ha trucat al guanyador per desitjar-li sort "pel bé d'Espanya".

Actualitzat
Mariano Rajoy ha començat la intervenció al balcó de la seu del partit al carrer Génova de Madrid agraint als militants i simpatitzants del Partit Popular el suport rebut, "des del fons del cor", un suport que ha permès als populars obtenir més escons que en les eleccions anteriors, però insuficients per obtenir la victòria. El candidat popular ha explicat, entre crits de "Zapatero mentider" dels presents, que ha trucat a José Luis Rodríguez Zapatero per desitjar-li "sort pel bé d'Espanya".

En una intervenció constantment interrompuda pels militants i simpatitzants, el candidat del PP, que ha sortit al balcó amb Ángel Acebes, Manuel Pizarro i la seva dona, Elvira, entre d'altres, també ha donat les gràcies als electors que han votat els populars per primera vegada. Rajoy ha afirmat que el partit estarà a l'altura de les circumstàncies i ha agraït a tot el seu equip la feina feta en quatre anys "que han estat difícils". El líder popular, a més, ha destacat que el partit ha aconseguit "més vots que mai".

Rajoy ha assegurat que "tothom sap que el PP és previsible" i ha afegit que defensarà els "interessos generals dels espanyols i d'Espanya". "Tothom sap en què crec, el que penso i les meves conviccions, els meus valors i principis; és el que aquest partit defensarà", ha conclòs el líder popular.

En la primera compareixença de la nit electoral d'un dirigent popular, el coordinador de la campanya electoral del PP, Pío García Escudero, ha felicitat el PSOE per la seva victòria a les eleccions generals, però ha remarcat que el Partit Popular ha obtingut un "gran resultat" perquè ha pujat en vots i en escons. "En primer lloc volia felicitar el PSOE si es confirmen els resultats", ha afirmat, "sembla que la victòria és clara, guanyen a dreta llei i vull que quedi constància d'aquesta felicitació", ha afegit, en una compareixença sense preguntes, la primera de la nit d'un dirigent popular.

Seguidament, el director de campanya ha recalcat que el partit de Mariano Rajoy ha aconseguit un "gran resultat" perquè, segons ha dit, està tenint una "pujada molt important en percentatge de vots i també d'escons, probablement la més important des de l'any 2004". "Això al PP li produeix una enorme satisfacció", ha conclòs.
Anar al contingut