Els pares de Diana Quer i Mari Luz Cortés han recollit dos milions de signatures contra la derogació de la presó permanent revisable
Còrdoba

Rajoy fa una defensa aferrissada de la presó permanent revisable

El Congrés debatrà aquest mes l'anul·lació d'aquesta figura penal mentre s'han recollit més de dos milions de signatures contra la derogació

Actualitzat

El president del govern Mariano Rajoy fa una defensa aferrissada de la presó permanent revisable en una convenció del PP a Còrdova.

Al mes d'octubre el Congrés dels Diputats va donar llum verda a una iniciativa del PNV per derogar-la. El debat sobre la llei es farà al Congrés dels Diputats a partir del 13 de febrer. La majoria de l'oposició reclama l'anul·lació de la presó permanent revisable i el PSOE, fins i tot, la va recórrer davant el Tribunal Constitucional.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha avançat que el proper divendres el Consell de Ministres aprovarà un projecte de llei que augmentarà la llista de delictes als que se'ls podrà aplicar la pena de presó permanent revisable. Català ha lamentat l'actitud "demagògica" de l'oposició en voler derogar aquesta pena i diu que va contra el desig majoritari de la població.

Signatures contra la derogació

Ara, els pares de Diana Quer i Mari Luz Cortés han recollit 2 milions de firmes que demanen que la presó permanent revisable es mantingui en el Codi Penal.

Tant pel president del govern espanyol com el ministre de Justícia, Rafael Català, la presó permanent revisable és del tot necessària, i consideren que la pena respon a una demanda de la majoria de la societat espanyola. Asseguren que està limitada a delictes d'excepcional gravetat, és totalment proporcionada i té tots els avals, jurídics i internacionals.

L'executiu, fins i tot, estaria disposat a aplicar la presó permanent revisable a altres supòsits de delictes considerats d'extrema gravetat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut