Andalusia

Rajoy exigeix al govern que trenqui el procés de pau i retorni al Pacte Antiterrorista

El president del PP, Mariano Rajoy, ha afirmat en un acte a Andalusia que José Luis Rodríguez Zapatero ha de "suspendre" el procés de pau i "tornar al Pacte per les Llibertat i contra el Terrorisme", a més de "donar explicacions sobre els últims esdeveniments". Segons el líder popular, el PSOE està dividint la societat i les institucions. Ahir, va reptar el president del govern a repetir a la televisió que De Juana Chaos està a favor del procés de pau, tal com Zapatero havia afirmat després de conèixer la rebaixa de la pena imposada al terrorista pels articles que va escriure al diari "Gara".

Actualitzat
El màxim dirigent del Partit Popular ha dit que Zapatero "no pot continuar amagat" i li ha exigit que expliqui "per què se li demanaven 96 anys de presó, a De Juana Chaos, i ara només 4; per què ETA roba 350 pistoles a França; per què es va fer el debat que ha dividit la UE"; "què està pactant el Partit Socialista Basc amb Batasuna" i "què estan parlant de Navarra i França". "Fins quan seguirem així", s'ha preguntat. A més, ha afegit que Otegi ha fet una roda de premsa amb "25 etarres imputats en un sumari" i que ja és hora de dir "prou" a les provocacions de la banda.

Per això, Rajoy ha exigit "dignitat" al govern i el retorn al pacte sobre terrorisme signat la legislatura anterior, un acord que ha qualificat de "sensat, que deia que la democràcia mai no pagaria un preu polític", enfront de la política antiterrorista promoguda per Zapatero, que ha titllat de "dolenta per a Espanya". El president del PP, que ha intervingut en un acte en defensa del nou Estatut d'Autonomia d'Andalusia, ha destacat que Rodríguez Zapatero ha dividit la societat, els jutges i els fiscals, els partits polítics, els mitjans de comunicació i la Unió Europea.

Repte a Zapatero

Mariano Rajoy va reptar ahir José Luis Rodríguez Zapatero, a repetir a la televisió que De Juana Chaos està a favor del procés de pau. Zapatero havia dit que l'etarra era favorable a aquest procés al País Basc. "Quina necessitat té el senyor Rodríguez Zapatero, com ha dit avui, de dir que De Juana Chaos està a favor del procés de pau", es va preguntar Rajoy, per afegir després que el convidava a repetir aquestes paraules a la televisió. El president del Consell General del Poder Judicial va qualificar d'"inoportuna" l'afirmació del president del govern.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut