Mariano Rajoy, durant l'entrevista que li ha fet aquest dijous l'agència EFE (EFE)
Mariano Rajoy, durant l'entrevista que li ha fet aquest dijous l'agència EFE (EFE)
Madrid

Rajoy exigeix a Puigdemont que renunciï a la DUI per "evitar mals majors"

El president espanyol deixa clar que "la unitat d'Espanya no és objecte de cap mediació ni de cap negociació"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que suprimeixi "tan aviat com sigui possible" el seu projecte de fer una declaració unilateral d'independència, perquè abandonar aquest projecte és "la millor solució" i, a més, "s'evitaran mals majors".

Rajoy ho ha dit en una entrevista a l'agència EFE:

"Té una solució? Sí, i la millor és la ràpida tornada a la legalitat i l'afirmació tan aviat com sigui possible que no hi haurà una declaració unilateral d'independència, perquè amb això, a més, s'evitaran mals majors."

"La millor solució, i crec que això ho compartim tots, és que totes aquelles persones i governants que han decidit pel seu compte i risc liquidar la llei i situar-se'n fora, tornin a la legalitat."

Rajoy ha assegurat que això és el que demana "tota la societat, els editorials dels mitjans, els empresaris, els sindicats i milions de catalans".

Davant les veus que reclamen un procés de mediació, el president espanyol ha considerat que el problema no és de medicació, sinó de complir la llei, i ha fixat una línia vermella clara:

"La unitat d'Espanya no és objecte de cap mediació ni de cap negociació."

Per Rajoy, si Puigdemont torna a la legalitat s'obrirà un escenari diferent:

"A partir d'aquí ja viuríem en una situació de normalitat. Podríem parlar, podríem dialogar, podríem acordar, al Parlament o fora del Parlament."

 

Sobre les peticions perquè apliqui ja l'article 155 de la Constitució, el dirigent espanyol ha insistit que la millor solució és que la Generalitat torni a la legalitat i no hi hagi una DUI. Rajoy no tem fer tard:

"Tard no arribarem enlloc perquè no es produirà la independència de Catalunya".

També ha afirmat que estan preparats per actuar siguin quin sigui l'escenari:

"El govern sap perfectament el que farà en qualsevol dels escenaris, com ho farà i quan ho farà, perquè és la nostra obligació. El Govern sap com manejar aquesta situació"

El dirigent del PP ha qualificat d'"exemplar" l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el dia del referèndum i ha assegurat que es va actuar amb "rigor i professionalitat" davant les "persecucions i provocacions" de què, diu, han estat objecte.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut