Saragossa

Rajoy evita parlar de Soria, mentre que l'oposició li demana que en segueixi l'exemple

L'endemà de la renúncia del ministre Soria, Rajoy ha evitat aquesta qüestió durant la intervenció que ha fet a Saragossa, en un acte del PP

RedaccióActualitzat
L'endemà de la renúncia del ministre Soria, Mariano Rajoy ha evitat aquesta qüestió durant la intervenció que ha fet a Saragossa, en un acte del Partit Popular.

El to del discurs ha estat clarament preelectoral, amb promeses en matèria educativa. Malgrat això –i quan ja han passat gairebé 4 mesos de les eleccions generals–, Rajoy insisteix en la gran coalició de partits per governar Espanya, amb un acord entre el Partit Popular i el PSOE, al qual es podria sumar Ciutadans.

El president del govern espanyol en funcions ha atacat amb duresa les negociacions que el líder socialista ha tingut amb Pablo Iglesias, de Podem, amb la pretensió d'acordar un govern progressista o "del canvi".

L'oposició li demana que faci un pas al costat

Cada cop hi ha més veus que demanen que Rajoy faci un pas al costat. ​El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha posat d'exemple la dimissió de Soria per a Mariano Rajoy. Sánchez, a més, fa una crida a Pablo Iglesias perquè, després que Soria hagi plegat, no continuï bloquejant la investidura.

Des de Ciutadans, el diputat al Parlament Carlos Carrizosa ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio que Rajoy hauria de marxar perquè l'entorn del president espanyol en funcions ja està massa esquitxat per casos de corrupció.

Altres forces polítiques, com Ciutadans, el PNB o En Comú Podem, també demanen a Rajoy que comparegui al Congrés per donar explicacions sobre la renúncia de Soria.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut