Madrid

Rajoy es tornarà a reunir amb Rivera la setmana que ve i confia fer el debat d'investidura a finals d'agost

El PP i Ciutadans inicien converses entre els seus equips de treball sobre la base del document entregat per Rajoy en què proposa diversos acords, especialment en política econòmica i de pressupostos

RedaccióActualitzat

El PP iniciarà un període de converses amb Ciutadans per madurar un acord per a la investidura de Mariano Rajoy. El president espanyol en funcions i Albert Rivera tornaran a reunir-se la setmana que ve, probablement a mitjans de setmana, després que tots dos han acordat obrir un canal de comunicació permanent, segons ha avançat el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado. El popular diu que està molt satisfet pel canvi d'actitud de Ciutadans i el "pas endavant" que suposa aquesta via de comunicació entre els dos líders en qüestions com l'aprovació del sostre de despesa o els pressupostos.

Després de destacar que "qualsevol bloqueig i avanç sempre són positius", en una entrevista a Antena 3, ha fet una crida al PSOE i al seu líder, Pedro Sánchez, perquè actuïn amb responsabilitat, s'abstinguin en la investidura de Rajoy i evitin la "vergonya" d'unes terceres eleccions.

Casado diu que tant de bo es pogués convocar la setmana que ve el debat d'investidura, però que no s'hauria d'ajornar "gaire més enllà de finals d'agost o primers de setembre",

"La penúltima o fins i tot l'última d'agost serien unes setmanes estupendes, però no depèn de nosaltres."

Rajoy, però, encara no s'ha mullat sobre quan es pensa sotmetre a la investidura al Congrés. Quan no ha passat ni mig any de la firma del solemne pacte entre el PSOE i Ciutadans escenificada per Sánchez i Rivera, amb la qual el líder del PSOE es va presentar a la seva investidura frustrada al Congrés, el PP ha aprofitat aquells documents per intentar collar un PSOE que continua tancat en banda.

L'esperit d'aquell acord per aconseguir un govern anomenat "reformista i de progrés", el PP l'ha traslladat ara al seu document, titulat "Coincidències PP-PSOE-Ciutadans", en el qual també es qualifica de "reformistes" els tres partits i es proposen acords en àmbits com l'economia i l'enfortiment institucional.

No obstant això, el document és prou genèric per passar per alt les exigències del PSOE sobre la derogació o reforma de les principals lleis del PP, com la LOMCE, una part de la reforma laboral, la llei de seguretat ciutadana o diverses lleis ambientals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut